Συγκέντρωση απορριμμάτων στον ΣΜΑ Αλεξάνδρειας το Πάσχα

Κριτική για την συγκέντρωση σκουπιδιών στον χώρο συγκέντρωσης και μεταφόρτωσης απορριμμάτων τις αργίες του Πάσχα δέχθηκε από τον Χρήστο Αλευρά ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.  Ο κ. Αλευράς μίλησε για περιβαλλοντικό έγκλημα περιγράφοντας την κατάσταση στον ΣΜΑ.

"Υπήρξε μια εβδομάδα που ο ΧΥΤΑ των Γιαννιτσών δεν μπορούσε να υποδεχθεί τα απορρίμματα της Αλεξάνδρειας. Αυτό το διάστημα ,της αργίας, ο δήμος Αλεξάνδρειας ήταν ίσως ο μοναδικός που συνέχισε να μαζεύει σκουπίδια. Αυτές τις ημέρες τα σκουπίδια δεν έφευγαν και ως αποτέλεσμα είχαμε την συγκέντρωση σκουπιδιών. Με το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Αλεξάνδρειας, σε δυο ημέρες σηκώθηκαν όλα τα σκουπίδια από τον ΣΜΑ Αλεξάνδρειας" απάντησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης.

"Ήταν ικανοποιητική η αποκομιδή των απορριμμάτων της ημέρες της αργίας, τα συγχαρητήρια μου. Όμως γιατί δεν αναζητήσατε άλλο ΧΥΤΑ γι αυτές τις ημέρες" ρώτησε ο κ. Αλευράς. "Έχουμε δικαίωμα μόνο μιας σύμβασης και επιλέξαμε τα Γιαννιτσά γιατί είναι η πιο οικονομική επιλογή" απάντησε ο δήμαρχος.