Τι απάντησε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας στα θέματα καθημερινότητας

Θέματα καθημερινότητας μπήκαν και στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, από τους Κώστα Βενιόπουλο, Όλγα Μοσχοπούλου, Κίμων Παράσχου. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης δέχθηκε ερωτήματα για το που θα πάνε σχολείο τα προσφυγόπουλα, για τα θέματα που δημιούργησε η πρόσφατη βροχόπτωση, γι την κίνηση των δημοτικών αυτοκινήτων, για την κίνηση των απορριμματοφόρων και την ανακύκλωση. Αναλυτικά:

Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να στείλει τα παιδιά των μεταναστών στα Ελληνικά σχολεία, απάντησε ο δήμαρχος στον Κώστα Βενιόπουλο και συνέχισε: "Θα στείλει τα παιδιά το απόγευμα στα σχολεία, στην Αλεξάνδρεια το 2ο-6ο, αλλά όλα αυτά είναι σε επίπεδο προθέσεων. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει, όπως οι ώρες λειτουργίας, η καθαριότητα, η κατάσταση της αίθουσας που θα αφήνουν, η θέρμανση. Θα υπάρχει μια επιβάρυνση στους δήμους, εύχομαι να βρεθεί μια λύση από το υπουργείο" απάντησε ο δήμαρχος.

Για την πρόσφατη βροχόπτωση και τα προβλήματα που δημιούργησε ο κ. Γκυρίνης απάντησε: "Παρά τα πολλά χιλιοστά βροχής δεν δημιουργήθηκαν ζητήματα διότι η διοίκηση του δήμου συντήρησε τις υποδομές. Στην ενότητα Πλατέος υπήρξαν προβλήματα αλλά με τον Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις. Έπεσε πολύ βροχή αλλά τα θέματα αντιμετωπίστηκαν"

Για την κίνηση Δημοτικών αυτοκινήτων από συμβούλους και προέδρους, ο κ.Γκυρίνης απάντησε: "Τα Δημοτικά Αυτοκίνητα κινούνται. Υπάρχει ένας ζήλος και στελέχη της διοίκησης προσπαθούν να δώσουν λύσεις. Δεν με ενοχλεί όταν κάποιος προσπαθεί και δίνει λύσεις απογεύματα. Το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει. Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα, με μικρότερο αριθμό προσωπικού. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να γίνουν τα πράγματα ακόμη καλύτερα".

Για την κίνηση των απορριμματοφόρων τη νύχτα και την ανακύκλωση ο δήμαρχος είπε: "Τα απορριμματοφόρα θα κινούνται και το βράδυ για να κρατούν την πόλη καθαρή. Η ανακύκλωση σταμάτησε για ένα μικρό διάστημα αλλά συνεχίζεται κανονικά".

Για την υπόθεση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας που διερευνά η δικαιοσύνη ο δήμαρχος τόνισε: "Η υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη δεν αφορά την δική μας διοίκηση και θα περιμένουμε τις εξελίξεις και το πόρισμα των αρχών. Διευκολύνουμε το έργο της δικαιοσύνης σε ότι μας ζητηθεί".