Μήνυμα του δημάρχου Αλεξάνδρειας για την Γιορτή της Μητέρας

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης έκανε την εξής δήλωση: "Η δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου, έχει καθιερωθεί από το 1914, ως ημέρα εορτασμού της μητρότητας ,σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε κείνες που μόχθησαν και μοχθούν καθημερινά για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ειρηνικής ,μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τα μίση και τις κακίες, μιας κοινωνίας που θα στηρίζεται στην αγάπη και τον αλληλοσεβασμό. Η μητέρα είναι μια έννοια χωρίς εθνικότητα ,είναι μια λέξη χωρίς χρονολογία, είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο.

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη Μάνα που η ζωή της είναι και λογαριάζεται πάντοτε με το δ ο ύ ν α ι και ποτέ με το λ α β ε ί ν. Είναι αφιερωμένη στην αφανή ηρωίδα ,της οποίας η ζωή είναι συνυφασμένη με την αγάπη , τη χαρά ,την καλοσύνη , τη συγνώμη ,την αγωνία ,την ελπίδα ,την προσδοκία ,την αφοσίωση , την ευθύνη και τη θυσία .

Η Ελληνίδα μητέρα στη σημερινή κοινωνική και οικονομική κρίση καλείται να παίξει ένα ρόλο ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνική συνοχή αλλά και ένα ρόλο περίπλοκο μέσα στην οικογένεια αφού θα πρέπει να ανταποκρίνεται εξίσου αποτελεσματικά ως μητέρα , ως γυναίκα, ως σύζυγος και ως επαγγελματίας . Για να ανταποκριθεί με επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη αποστολή , απαιτούνται μεγάλες δυνάμεις ψυχικές , πνευματικές και σωματικές .

Είναι ανάγκη η πολιτεία , η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και η κοινωνία να στηρίξουν την Ελληνίδα μητέρα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και παίρνοντας εκείνες τις αποφάσεις που θα βελτιώσουν τη θέση της και θα στηρίξουν το ρόλο της .

Είναι ευτυχισμένες οι κοινωνίες που έχουν μητέρες με πλήρη συναίσθηση της αποστολής και των καθηκόντων τους και έχουν τη στήριξη της πολιτείας . Από αυτές θα ακουστεί κάθε καλό και ωραίο που στολίζει και ανυψώνει τη ζωή. Από τη μητέρα θα ξεπηδήσουν όλες οι ηθικές αξίες που θα συντελέσουν στην ευημερία της κοινωνίας.

Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε με ευγνωμοσύνη τη Μητέρα. Αυτή τη μητέρα που μας έφερε στον κόσμο και μας έμαθε να τον κατανοούμε και να τον γνωρίζουμε.

Ας αφήσουμε για λίγο τα όποια προβλήματα και νοερά να ξαναζήσουμε τα πρώτα χρόνια της ζωής μας .Ας θυμηθούμε με ευλάβεια και συγκίνηση το βλέμμα της να μας κοιτάζει με στοργή και αγάπη .Να νιώσουμε τη ζεστασιά της ,να φτάσει σαν αντίλαλος το νανούρισμά της. Να θυμηθούμε τις χαρές και τις πίκρες που της δώσαμε, τις νύχτες που ξαγρύπνησε στην όποια αρρώστια μας .

Ας ενώσουμε όλοι μας τις ευχές μας στη σημερινή γιορτή της μητέρας και μέσα από τα μύχια της ψυχής μας να ευχηθούμε σε όλες τις μητέρες μια ζωή γεμάτη υγεία, χαρά και αγάπη".