"Μαζεμένο" λόγω περικοπών το τεχνικό πρόγραμμα δήμου Αλεξάνδρειας

"Μαζεμένο" είναι το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό το παραδέχθηκε και ο ίδιος και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι οι σημαντικές μειώσεις που έχουν γίνει στα τακτικά έσοδα του δήμου, οδήγησαν την δημοτική αρχή στο να...μαζέψει το τεχνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Γκυρίνης εξηγώντας αναλυτικά τις μειώσεις που έγιναν, είπε ότι περικόπηκαν 588.000 και 253.000 από τους ΚΑΠ, 630.000 παρακρατήθηκαν για δάνειο της ΔΕΥΑ που ήταν εγγυητής ο δήμος, 40.000 από φόρο ζύθου κ.α.

Φτωχό χαρακτήρισε το σχέδιο που κατατέθηκε ο Φώτης Δημητριάδης και τόνισε ότι ο δήμος έπρεπε να στοχεύσει στα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων για να υλοποιήσει έργα. "Δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα χωρίς μελέτες" είπε ο κ. Δημητριάδης και πρότεινε στην δημοτική αρχή να εκπονήσει μελέτες έργων. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι από τα προγράμματα που θα τρέξουν δεν θα ξεφύγει τίποτα από τον δήμο Αλεξάνδρειας.

Σε κριτική του κ. Βενιόπουλου για έλλειψη έργων αγροτικής οδοποιίας απάντησε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις με μέσα του δήμου. Επίσης είπε ο κ. Γκυρίνης, ποσό που μπορεί να φτάσει τα 2,5 εκ. ευρώ, θα εκταμιευτούν από την περιφέρεια για έργα οδοποιίας.