Υπογράφτηκε η Προγραμματική σύμβαση για το έργο "Επανακατασκευή δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρειας"

Υπογράφτηκε το πρωί της Τετάρτης, 20 Δεκεμβρίου η προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση ύψους 85,064.52 ευρώ που αφορά την κατασκευή του έργου «Επανακατασκευή δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρειας» μεταξύ της Υπ.Πο.Α/Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Παρόντες ήταν εκ μέρους της ΓΓΑ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κος Γεώργιος Βασιλειάδης και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, κος Παναγιώτης Γκυρίνης.

Στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρειας, επιτελείται ένα σύνολο δραστηριοτήτων, που αφορούν την άθληση. Φιλοξενεί εκτός των μαθητών του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου, Αθλητικούς συλλόγους και Τμήματα γυμναστικής.

Με το έργο προβλέπεται η κατασκευή νέου συστήματος πολυουρεθανικού αθλητικού δαπέδου ελάχιστου συνολικού πάχους 9mm επί του υπάρχοντος δαπέδου από PVC.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης:

“Το υπάρχον δάπεδο είναι σχεδόν ακατάλληλο για αθλητική δραστηριότητα και η χρήση του οδήγησε σε τραυματισμούς αθλητών.

Η κατασκευή του νέου δαπέδου θα έχει σημαντική επίδραση τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία των αθλητών και των μαθητών προλαμβάνοντας σοβαρούς τραυματισμούς, θα βελτιωθεί η ποιότητα της παρεχόμενης άθλησης-εκπαίδευσης, θα συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης του αθλητισμού και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας.

Μία από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Αλεξάνδρειας και στα προσεχή σχέδιά μας είναι και η ολική ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον δύο κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων”