Παναγιώτης Γκυρίνης: "Η Μακεδονία ήταν και θα είναι ελληνική"

Η Μακεδονία δεν είναι μία ιστορική πραγματικότητα αλλά είναι η συνέχεια μιας ζωντανής παράδοσης που συνεχίζεται ο από την προϊστορία και φτάνει μέχρι και σήμερα τόνισε στην ομιλία του, στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.

‘’Αν δεν μπορείς να κρατήσεις αναμμένες λαμπάδες της ιστορία της πατρίδας σου. Αν δεν μπορείς να ακούσεις τα λόγια που μιλούν οι επιγραφές των βωμών και των μνημείων που χαράσσεται το ιστορικό γίγνεσθαι. Αν δεν μπορείς να αφουγκραστείς τους ήχους, τα σύμβολα, τις γραφές, που έγραψα μίλησαν και τραγούδησαν οι πρόγονοί μας, αν δεν σε αγγίζουν βαθιά μες στην ψυχή σου, οι ιστορικές μνήμες, τότε δεν είσαι καταρχήν ευσυνείδητος άνθρωπος και δεν είσαι κατεξοχήν ευσυνείδητος Έλληνας, που έχει χρέος και καθήκον να εμποδίζει τους επίδοξους εχθρούς του Ελληνισμού και τους καπηλευτές της ιστορίας μας" τόνισε ο κ. Γκυρίνης ενώ σε άλλη αποστροφή της τοποθέτησής του υπογράμμισε:

"Tο όνομα της Μακεδονίας επιζητούν και λένε υποκριτικά, ότι η χρήση του ονόματος Μακεδονία και μόνο, δεν ενέχει τον αλυτρωτισμό. Θα τους πιστέψουμε; Η απάντηση όλων όσων βρισκόμαστε εδώ είναι ‘’όχι’’ είναι ποτέ είμαστε σήμερα εδώ στη Βέροια αύριο στη Λάρισα και σε λίγες μέρες σε όλη την Ελλάδα. Θα είμαστε παντού και θα φωνάζουμε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Η Μακεδονία ήταν και θα είναι ελληνική και να το σκεφτούν καλά, πολύ καλά, όσοι σκέφτονται διαφορετικά, όσοι στο μυαλό τους έχουν άλλες σκέψεις. Γιατί η Μακεδονία είναι αυτή που κρατά ψηλά τα Λάβαρα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας".

Δείτε τι είπε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας στο συλλαλητήριο