Γκυρίνης: "Τον Χαλκίδη τον διακατέχει άγχος"

Απάντηση στην τελευταία επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Μιχάλη Χαλκίδη εξέδωσε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης. Στην απάντηση του αναφέρει:

"Θέλω, πριν προχωρήσω στην απάντησή μου προς τον αυτοαποκαλούμενο «υποψήφιο δήμαρχο» κ. Χαλκίδη, να ενημερώσω τους δημότες ότι είναι η τελευταία φορά που απαντάω σε «επιστολές» που θα έχουν τέτοιο ύφος. Θα προτιμούσα να απαντάω και να συζητάω πάνω σε επισημάνσεις ή και παράπονα των δημοτών μου, για το πώς πρέπει αυτός ο δήμος να γίνει επιτέλους πιο λειτουργικός και βιώσιμος, παρά να απαντάω σε ασυναρτησίες του κάθε επίδοξου «σωτήρα» που θέλει να «σώσει» τον τόπο. Ωστόσο, θα το κάνω για μια τελευταία φορά και ζητώ από τους δημότες προκαταβολικά να με συγχωρέσουν.

Από τον τρόπο που είναι γραμμένη μια επιστολή μπορεί να συμπεράνει εύκολα κανείς σε ποια νοητική και ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο συγγραφέας της. Διαβάζοντας κάποιος την επιστολή που έγραψε ο κ. Χαλκίδης, για παράδειγμα, εύκολα μπορεί να διακρίνει το άγχος που τον διακατέχει. Μπορεί, ωστόσο, το άγχος που αποπνέει η επιστολή του, να είναι το λεγόμενο «δημιουργικό άγχος» και να είναι απόρροια των ηλιόλουστων μεσημεριών στις καφετέριες της πόλης. Μπορεί να είναι το αποχετευτικό της Μελίκης που του δημιουργεί μια αμηχανία. (Δεν είναι και λίγο, την ίδια ώρα που προσπαθείς να απαξιώσεις τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, αυτός να υπογράφει τη σύμβαση για το αποχετευτικό του χωριού σου, το οποίο δεν κατάφερες ποτέ να κάνεις ως βουλευτής. Κανείς δεν ξέρει τι από τα δυο ισχύει εκτός από τον ίδιο.

Ας πάμε όμως στα πιο σοβαρά. Καταρχήν, για το πρώτο μέρος της επιστολής του κ. Χαλκίδη, δεν θα αναφέρω τίποτα άλλο, εκτός από το ότι όλα έγιναν νόμιμα και όπως προβλέπει ο νόμος. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις έξω από το πλαίσιο του νόμου, όπως προτείνει ο κ. Χαλκίδης. Ούτε βέβαια θα σταθώ πολύ στους αγοραίους χαρακτηρισμούς του, προς το πρόσωπο του δημάρχου. Άλλωστε με αυτή του την τακτική, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά αυτό που λέει ο απλός λαός: ότι ένα πτυχίο δεν αναπληρώνει αυτόματα όλα τα κενά μιας προσωπικότητας. Κυρίως όμως δεν αναπληρώνει το κενό των επιχειρημάτων του κ. Χαλκίδη, τα οποία, ω του θαύματος, λείπουν ξανά από την επιστολή του. Είναι φανερό ότι ο κ. Χαλκίδης έχει επιλέξει εδώ και καιρό τον τρόπο που θα «αντιπολιτεύεται» αφού οι χαρακτηρισμοί και η απαξίωση της προσωπικότητας του συνομιλητή του είναι γνωστό ότι βρίσκονται στην ατζέντα των φανατικών συνεργατών του και του ιδίου.

Και από έναν τέτοιου είδους φανατισμό, προκύπτει αβίαστα, ότι η απόκρυψη των πραγματικών προβλημάτων που πρέπει να τεθούν στο δημόσιο διάλογο, προκειμένου οι δημότες να επιλέξουν τον καλύτερο, είναι αυτά για τα οποία ο αυτοαποκαλούμενος «υποψήφιος δήμαρχος» θα εξαντλήσει την όποια ενέργεια του έχει απομείνει για να μην συζητηθούν. Γιατί πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρουν. Ούτε τον ενδιέφεραν ποτέ αν κρίνω από το αποτέλεσμα.

Πριν κλείσω αυτή την απάντηση, θέλω να σταθώ στην αναφορά του κ. Χαλκίδη στους ανθρώπους του μόχθου, για τους οποίους, ο ίδιος, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην ευημερήσουν, και μάλιστα κατέχοντας μία από τις σημαντικότερες θέσεις του πολιτεύματός μας, όπως είναι αυτή του βουλευτή.

κ. «υποψήφιε δήμαρχε»

οι αξιοπρεπείς άνθρωποι του μόχθου, ακριβώς επειδή έχουν μοχθήσει στην ζωή τους, ξέρουν να διακρίνουν. Μπορεί γράμματα πολλά να μην είχαν την ευκαιρία να μάθουν, αλλά έχουν αναπτύξει άλλες δεξιότητες, όπως αυτή να «οσφρίζονται» το πραγματικό από το ψεύτικο.

Σας επαναφέρω στην τάξη και σας συμβουλεύω να αφήσετε τον κατήφορο που έχετε επιλέξει ως πολιτική στάση, γιατί δεν είναι. Οι δημότες αγωνιούν για λύσεις στα προβλήματά τους. Θέλουν να ζουν σε ένα περιβάλλον που θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς και αισιόδοξοι για το μέλλον. Διψάν για την αλήθεια, την οποία τους στερήσατε επί πολλά χρόνια. Προσδοκούν να ζήσουν σε έναν δήμο που θα τους κάνει περήφανους, και για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά και σχέδιο, που προφανώς δεν έχετε, για να αναλίσκεστε σε δεκάρικους λόγους.

Αυτή η διοίκηση κ. «υποψήφιε δήμαρχε», έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια που έβαζαν άνθρωποι του κύκλου σας και που την επιβουλεύονταν από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά κατάφερε και να επιβιώσει και να κάνει έργο. Και να είστε σίγουρος ότι θα τα καταφέρει μέχρι το τέλος."