Χαλκίδης: Βολές στην διοίκηση Γκυρίνη και οργανωτικές προτάσεις για καλύτερη λειτουργία του δήμου" (βίντεο)

Κριτική στην δημοτική αρχή Γκυρίνη (την χαρακτήρισε ανίκανη και είπε ότι δεν έκανε τίποτα την πενταετία που πέρασε) αλλά και προτάσεις για καλύτερη λειτουργία του δήμου παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Χαλκίδης. Για το τέλος της ομιλίας του, άφησε το θέμα των επερχόμενων εκλογών και τον συνδυασμό του (στο βίντεο που ακολουθεί η τοποθέτηση του). 

Σχετικά με την κριτική, ο κ. Χαλκίδης είπε:

"Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε όλα όσα μας ενοχλούν και μας ενοχλούν πολλά. Γι αυτό θα ανοίξουμε διάλογο με τους δημότες. Το προηγούμενο διάστημα κραυγαλέες κακές πρακτικές της δημοτικής αρχής. Τέτοιες ήταν η φωτιά στα σκουπίδια, πληρωμή καθαρισμού τσιμενταυλάκων με τον όγκο των απορριμμάτων να μην ξέρουμε που οδηγήθηκε και γι αυτό δεν εγκρίθηκε η πίστωση, έχασε την ευκαιρία ο δήμος να ενταχθεί σε προγράμματα εκατομμυρίων ενώ υστερούμε σε υποδομές, με εγκληματική επιπολαιότητα παρουσίασε ως επενδυτική ευκαιρία μια πρόταση δυο επενδυτών με κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ. Αντί απαντήσεις επί της ουσίας ακολούθησαν προσωπικές επιθέσεις.

Ότι απέμεινε από την πλειοψηφούσα παράταση, έχει ήδη διαλυθεί, έχει αντιπαραθέσεις και δείχνει ο δήμαρχος δεν είναι σε θέση να συνθέσει απόψεις και να αξιοποιήσει το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που εκλέχτηκε στις εκλογές και το προσωπικό του δήμου. Ο δήμαρχος απείλησε με προσφυγή στην δικαιοσύνη γιατί δεν ψήφισε τις επιλογές του. Είναι πρωτάκουστο. Δεν θέλουμε ο δημότης να είναι στην αναμονή ούτε να κάνει υποκλίσεις για να γίνει το αίτημα του. Δεν θέλουμε δημαρχοκεντρικό δήμο, ούτε άβουλο δημοτικό συμβούλιο και δημότες αποκλεισμένους.

Θέλουμε δήμο πιλότο και αυτό χρειάζεται ενωμένες όλες τις δυνάμεις. Σε οργανωτικό επίπεδο, το σύνολο των υπαλλήλων, βιώνει απαξίωση και παραγκωνισμό. Δεν υπάρχει σαφές σχέδιο και το προσωπικό κινείται χωρίς πυξίδα. Εμείς θα αξιοποιήσουμε το προσωπικό".

Όσον αφορά τις προτάσεις του, ο κ. Χαλκίδης είπε:

"Εμείς θα αλλάξουμε το οργανόγραμμα, το περιεχόμενο και το αντικείμενο του προσωπικού. Θα δημιουργήσουμε μικρά λειτουργικά γραφεία μερικές απομόνωσης. Επίσης με την βοήθεια εταιρείας θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να εξυπηρετούνται οι πολίτες εξ αποστάσεως. Επίσης θα αποκτήσουμε άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού καναλιού 4ωρης λειτουργίας , θα δώσουμε χρόνο για εκπομπή σε ΜΜΕ και ο δήμος θα αξιοποιήσει τον χρόνο για προβολή επιστημονικών εκπομπών.

Θα ζητήσουμε την επιβάρυνση των πολιτών με ένα ευρώ το μήνα και με τα χρήματα αυτά την πρώτη χρονιά θα πάρουμε δέκα περιπολικά και μηχανές και καύσιμα για την ασφάλεια των πολιτών. Την δεύτερη χρονιά θα πάρουμε ασθενοφόρα και θα βάλουμε και στις έδρες των πρώην δήμων. Θα αγοράσουμε δημόσια παραθαλάσσιας έκτασης για να φιλοξενούμε νέους, ηλικιωμένους ΑμΕΑ. Γι αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το ένα ευρώ, θα υπάρχει ειδική μέριμνα. Με όλα αυτά θέλουμε να γίνει ένα έργο που θα ενοποιήσει την κοινωνία για ένα σκοπό. Θα παραδειγματιστεί η νέα γενιά ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Επίσης θα σπάσει η κυνική αντίληψη της προσωπικής ευημερίας. Το προσωπικό θα είναι από τον δήμο και έτσι θα ανοίξουν και θέσεις εργασίας. Όταν ολοκληρωθεί η πρότασή μας θα τεθεί σε αντιπαράθεση με τις άλλες προτάσεις και οι πολίτες θα επιλέξουν".

Αναφορικά με τις εκλογές και τον συνδυασμό του αναφέρε ότι :

Δεν ήρθε ούτε ουρανοκατέβατος ούτε ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα. Είπε όμως ότι η κομματική ταυτότητα θα μείνει έξω από τον δήμο και πρόσθεσε ότι ως δήμαρχος Μελίκης πρώτα πήρε την στήριξη των πολιτών και μετά την στήριξη της ΝΔ.  Είπε ακόμη ότι ως υποψήφιος βουλευτής επί δώδεκα χρόνια έβγαινε πρώτος και μάλιστα πέτυχε και ρεκόρ ψήφων. Τόνισε ότι στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και έχει στόχο να αφήσει στη νέα γενιά. Τόνισε ότι θα κάνει μια τετραετία δήμαρχος και θα αποχωρήσει και έκανε γνωστό ότι το ψηφοδέλτιο είναι έτοιμο αλλά για λόγους τακτικής δεν ανακοινώνεται. Θα παρουσιαστεί μαζί με το πρόγραμμα σε ανοιχτή συγκέντρωση τέλη Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη ή αρχές Γενάρη.

Σε ερωτήσεις απάντησε ότι θα ήθελε τον Σάκη Κούγκα στο ψηφοδέλτιό του αλλά πρόσθεσε ότι ο Κούγκας δεν είναι το Α και το Ω.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι σε λίγους μήνες η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση και στις υπουργικές θέσεις θα είναι βουλευτές που θήτευσαν μαζί του στα έδρανα της Βουλής και θα είναι πολύ εύκολο για τον Χαλκίδη να συνεργαστεί μαζί τους.

Για το θέμα των υποψηφίων, ο κ. Χαλκίδης είπε ότι δεν παρακαλάει αλλά έχει υποψηφίους. Για τις σχέσεις του με τον βουλευτή της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο και τους πολιτευτές του κόμματος, απάντησε ότι είναι άριστες.

Για την πίεση της ΝΔ για την κάθοδο του στην Βέροια, είπε ότι ήταν ασφυκτική αλλά δεν το δέχθηκε. "Αν μου το έλεγαν από την αρχή, ίσως το δεχόμουν. Αλλά από την στιγμή που ανακοίνωσα ότι θα είμαι στην υποψήφιος στην Αλεξάνδρεια δεν ήταν ηθικό να αφήσω την Αλεξάνδρεια".

Για την επιλογή Γκυρίνη, είπε ότι ήταν λάθος, ότι έχει μεγάλο βάρος και ότι ο Γκυρίνης δεν έχει καμιά σχέση με τον Δημητριάδη, αποδείχθηκε νύχτα με την μέρα. 

Πιεζόμενος να πει ονόματα, έδωσε δύο ονόματα ανδρών (Μάκης Πανόπουλος και Νίκος Μαμουτόπουλος και ένα γυναίκες (Άννα Μακρή).

Για το αν υπάρχει θέση για τον Κώστα Ναλμπάντη στο ψηφοδέλτιο αν δεν τεθεί υποψήφιος δήμαρχος, απάντησε ότι είναι ένα έμπειρο στέλεχος άλλου πολιτικού φορέα που θα διερευνήσει πρώτα το ενδεχόμενο να κάνει δικό του ψηφοδέλτιο. Είπε όμως ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί μαζί του.