Βεσυρόπουλος: "Το λογαριασμό των μέτρων της Κυβέρνησης, τον πληρώνουν πολύ ακριβά η Χώρα και οι πολίτες της"

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την αύξηση των φορολογικών οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει νέους φόρους, παρά το γεγονός ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει αποδεδειγμένα εξαντληθεί.

Απόδειξη οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο, οι οποίες ανήλθαν στα 87,4 δις ευρώ στο τέλος Απριλίου.

Μάλιστα, από τις αρχές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτές έχουν αυξηθεί κατά 17,3 δις ευρώ, ενώ ήδη, το πρώτο τετράμηνο του 2016, αυξήθηκαν κατά 3,8 δις ευρώ.

Τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχαν φορολογικές υποχρεώσεις και δεν είχε ξεκινήσει ακόμη η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Είναι σαφές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο θα αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αφού θα υπάρχουν πολίτες και επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ο χρόνος που αγόρασε ο κ. Τσίπρας τελειώνει.

Το λογαριασμό όμως των μέτρων έμπνευσης, ιδιοκτησίας και εκτέλεσης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον πληρώνουν πολύ ακριβά η χώρα και οι πολίτες της».