Βεσυρόπουλος: «Η πολιτική της υπερφορολόγησης, που έχει την υπογραφή Τσίπρα, πτώχευσε»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα οδηγεί τους πολίτες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για το μήνα Αύγουστο, είναι ενδεικτικά του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει εκατομμύρια Έλληνες.

Μόνο τον Αύγουστο, μήνα που δεν υπήρχαν φορολογικές υποχρεώσεις για την καταβολή δόσεων φόρου εισοδήματος από φυσικά πρόσωπα και ΕΝΦΙΑ, αυξήθηκαν κατά 1.368.000.000 ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών, εκ των οποίων το 1,014 δις ευρώ αφορά φορολογικές οφειλές.

Από την αρχή του χρόνου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί περίπου κατά 9 δις ευρώ.

Κάθε μήνα προστίθενται ένα και πλέον δισεκατομμύριο νέες οφειλές. Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Έχουν ήδη ξεκινήσει κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων σε 774.321 πολίτες, ενώ άλλοι 1.500.000 πολίτες απειλούνται και αυτοί, άμεσα, με κατασχέσεις. Ένα στα τρία νοικοκυριά αντιμετωπίζουν την απειλή της κατάσχεσης από την εφορία.

Η πολιτική της υπερφορολόγησης, που έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, πτώχευσε. Εξάντλησε τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

Δεν μπορεί να συνεχίσουμε έτσι. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Χρειάζεται τη Συμφωνία Αλήθειας που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και αποτελεσματικότερο Κράτος».