Κριτική της ΝΟΔΕ Ημαθίας στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς

Από τη ΝΟΔΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Φτάνει πια με τα ψέματα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και την κοροϊδία με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Το θράσος, τα ψέματα και ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. Αυτό έγινε πλέον κανόνας και επιβεβαιώνεται ολοένα και πιο συχνά. Όπως και στην υπόθεση των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Οι Τσίπρας - Καμμένος που ως αντιπολίτευση, πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία. Μια κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινεκανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Σε αντίθεση σήμερα με τον κ. Τσίπρα, που όταν ήταν στην αντιπολίτευση κορόιδευε την κοινωνία, λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Κι αφού επιδείνωσαν την κατάσταση, τόσο για τις οφειλές προς το Δημόσιο, όσο και για τα κόκκινα δάνεια, έρχονται τώρα με θράσος να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, προσπαθώντας να εξαπατήσουν, άλλη μια φορά, τους πολίτες.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά: Μια ημέρα πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, η Κυβέρνηση υπόσχεται ότι «θα» φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατέψει την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο. Το «υπόσχεται» σήμερα για να το ξεχάσει τη Δευτέρα...

Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν έγιναν πλειστηριασμοί το 2016 με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Πως όμως να γίνουν, όταν είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες ότι, από 12 Ιανουαρίου και μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου του 2016, οι δικηγόροι σε ολόκληρη τη χώρα απεργούσαν και δεν λειτουργούσαν τα δικαστήρια;

Υπόσχονται ότι θα φέρουν νέο νόμο, που προβλέπει μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, ενώ από το Νοέμβριο του 2014 με το νόμο 4307/2014, που τότε καταψήφισαν, υπάρχει τέτοιος μηχανισμός και δεν τον αξιοποίησαν για να διασώσουν βιώσιμες επιχειρήσεις.

Όμως όλα αυτά τα ψέματα, που συνεχίζουν να λένε, δεν τους σώνουν σεκαμιά περίπτωση από την οργή εκείνων που εξαπάτησαν. Και σε πλήρηαντίθεση με τα κυβερνητικά ψέματα, ο Πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ. τη Συμφωνία Αλήθειας καιτον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Μέρος τους είναι ημείωση του ιδιωτικού χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και ηπρότασή μας για «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας γιαοφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Και μπορεί να κοιτάειτους πολίτες στα μάτια. Υπεύθυνα και αξιόπιστα".