Συνάντηση Θεοχαρόπουλου - Μπουτάρη: «Απαιτείται νέο ξεκίνημα για την υπέρβαση της κρίσης»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον δήμο, οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα , οικονομικά ζητήματα καθώς και θέματα που αφορούν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσαν στους δημοσιογράφους:

Γιάννης Μπουτάρης: «Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τις ανησυχίες που υπάρχουν από παντού για το που πάει η κατάσταση και ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να βελτιωθούν τα πράγματα. Από την μία μεριά η ανεργία, από την άλλη μεριά η έλλειψη ελπίδας που δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον. Καλά είναι τα μνημόνια, καλά είναι τα σχέδια που όμως δεν υπάρχουν, εκείνο που εγώ μπορώ να πω και το βλέπω και σαν δήμος Θεσσαλονίκης είναι παντελής η έλλειψη βοήθειας ή οποιασδήποτε προσπάθειας να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ήταν μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο της πολύ καλής σχέσης που έχουμε και με στόχο να δίνονται λύσεις γιατί το πρόβλημα στην χώρα μας είναι ότι έχουμε πολλά λόγια και λίγα έργα. Αυτό θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε. Ενημερώθηκα και για τα θέματα του δήμου, τα πρακτικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και για τους τρόπους επίλυσης που προωθεί ο δήμαρχος και βεβαίως μιλήσαμε και για τα ζητήματα της γενικότερης οικονομίας της χώρας, η οποία δεν βαίνει σε καλή κατάσταση. Χρειάζονται λύσεις, κανένας δεν θα μας βγάλει από την κρίση αν δεν έχουμε ένα δικό μας σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κάθε τομέα πολιτικής και με το σταματήσει να υπάρχει αυτή η γραφειοκρατία. Όλα αυτά λύνονται με έργα και αυτό που βλέπουμε είναι το αντίθετο. Ουσιαστικά, διευρύνονται οι παθογένειες του παρελθόντος σε όλα αυτά τα ζητήματα. Στο πολιτικό ζήτημα της χώρας συζητήσαμε για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και για τις λύσεις που πρέπει να δοθούν, έτσι ώστε να υπάρξει και η απαραίτητη ανανέωση αλλά και βέβαια να υπερβούμε αυτά τα οποία κρατούν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο σε στασιμότητα, έτσι ώστε να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα που θα εμπνεύσει τους προοδευτικούς πολίτες ώστε πραγματικά να δώσουν τη λύση που χρειάζεται ο τόπος σήμερα».