Υπόθεση Αμοιρίδη: Έγκλημα πάθους, συνελήφθη η σύζυγος

Ένταλμα σύλληψης της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, και του φερόμενου ως εραστή της, ως υπόπτων για τη δολοφονία του59χρονου πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη εξέδωσαν οι αρχές της Βραζιλίας σύμφωνα με βραζιλιανικά ΜΜΕ.

Ο φερόμενος ως συνεργός της στο έγκλημα πάθους, είναι ο αστυνομικός Sérgio Gomes Moreira Filho που ανακρίθηκε επί ώρες από τις βραζιλιάνικες αρχές.

Οι βραζιλιάνικες αρχές ταυτοποίησαν και επίσημα, την Παρασκευή, ότι το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε σε καμένο λευκό αυτοκίνητο στο προάστιο Νόβα Ιγουάτσου ανήκει στον 59χρονο έλληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη. Το θέμα έχει λάβει μεγάλη έκταση στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Προκαταρκτική ποινική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Παντελής Ζαγοραίος.

Στο πλαίσιο αυτό, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια, ενώ τις επόμενες μέρες ενδέχεται να μεταβεί στην Βραζιλία ειδικό κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την έρευνα της τοπικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των αρμοδίων αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Globo. ο έλληνας πρέσβης φέρεται να έχει πέσει θύμα εγκλήματος πάθους.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, η σύζυγός του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα είχε σχέση με τον αστυνομικό.

Όλα συνηγορούν στο ότι ο Αμοιρίδης εκτελέστηκε στο σπίτι του, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε νοικιάσει και το οποίο βρέθηκε καμένο με ένα απανθρακωμένο πτώμα στο εσωτερικό του.

Πηγή: http://www.skai.gr