Logo

Βεσυρόπουλος: "Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια πρόταση για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας"

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.), συμμετείχε ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου.

Στη συνεδρίαση, έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εξαγωγικός τομέας της χώρας αλλά και τις προτάσεις αλλαγών στο φορολογικό πλαίσιο που διέπει τις εξαγωγές.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βεσυρόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα. Είναι δεδομένες οι ανησυχίες των ανθρώπων της αγοράς, αυτών που αποτελούν τη δημιουργική Ελλάδα, την Ελλάδα που παράγει και εξάγει. Η εξαγωγική δραστηριότητα της οικονομίας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της εξωστρέφειας. Η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια ρεαλιστική, συνθετική και συνεκτική πρόταση για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Η πρόταση αυτή έχει ως δομικούς άξονες: Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, την ισότιμη και αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αφού το 56% των εξαγωγών μας γίνονται προς τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.. Είναι δεδομένο ότι, ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας μπορεί να υπάρξει, μόνο μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, που κατ’ επέκταση θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.»

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb