Logo

Θεοχαρόπουλος: «Σήμερα έχουμε το τεχνητό success story του Τσίπρα»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Νίκο Ανδρίτσο και Σωτήρη Σταθόπουλο, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την έξοδο στις αγορές

  • Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθούσε να έχει ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας το 2014 με την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Το ίδιο κλίμα αυτή τη στιγμή και μάλιστα με πολύ χειρότερες συνθήκες, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να το περάσει στην ελληνική κοινή γνώμη, ένα τεχνητό success story το οποίο δεν προέρχεται από πουθενά.

  • Θα βγούμε στις αγορές με ένα επιτόκιο που θα είναι πολύ κοντά στο επιτόκιο που είχαμε βγει και τότε, ενώ υπάρχουν πολύ χαμηλότερα επιτόκια τώρα διεθνώς γιατί υπάρχει ποσοτική χαλάρωση, στην οποία δεν μπήκε η χώρα μας λόγω ευθυνών του κ. Τσίπρα.

  • Με τον αναποτελεσματικό τρόπο διαπραγμάτευσης της σημερινής κυβέρνησης μόλις έρθει το φθινόπωρο για τη νέα αξιολόγηση, τα επιτόκια και πάλι θα εκτοξευθούν και δεν θα μπορεί να αντλήσει ποσά από την αγορά.

Για τηλεοπτικές άδειες και έσοδα από διαφημιστικό χρόνο

  • Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να μπει τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ωστόσο, και τάξη δεν έχει μπει, και έχουν κριθεί παράνομες αποφάσεις και υπάρχουν συνεχιζόμενες προσπάθειες από την πίσω πόρτα για έλεγχο των ΜΜΕ.

  • Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα σοβαρό κράτος όπου υπάρχουν προβλήματα, ασκεί έλεγχο. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, που ουσιαστικά προσπαθεί το κράτος να ορίζει τα πάντα στα θέματα του διαφημιστικού χρόνου.

  • Η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την αγορά του τηλεοπτικού τοπίου, τώρα και πάλι, ασκώντας έλεγχο στο έσοδα, θέλει να ελέγχει ουσιαστικά τα κανάλια.

  • Τέτοιες ενέργειες θα μας βρουν απέναντι. Εμείς θέλουμε κανόνες που θα ισχύουν για όλους, αυτό που δεν βλέπουμε να ισχύει στην κυβέρνηση. Δυστυχώς, υπάρχει μία καθεστωτική αντίληψη.

Υπάρχει ανησυχητικό κλίμα διχασμού αντί συνεννόησης

  • Είναι ανησυχητικό το κλίμα διχασμού που επικρατεί ενώ απαιτείται εθνική συνεννόηση.

  • Συνεννόηση μπορεί να υπάρξει σε κρίσιμους τομείς πολιτικής, στην εξωτερική πολιτική κ.ά..

  • Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κλίμα διχασμού, κλίμα επιθέσεων στη δικαιοσύνη με την κυβέρνηση να μην σέβεται την διάκριση των εξουσιών. Δεν μιλάμε για κριτική σε μία απόφαση, αλλά για στοχευμένες επιθέσεις.

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και δίκαιο φορολογικό σύστημα

  • Καταδικάζω τις επιθέσεις σε κλιμάκια εφοριακών, κάτι το οποίο δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Η ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα δεν επιτρέπεται.

  • Η φοροδιαφυγή πρέπει να καταπολεμηθεί και ταυτόχρονα να υπάρξει δίκαιο φορολογικό σύστημα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Δηλαδή, η μη ύπαρξη δίκαιου φορολογικού συστήματος δεν δικαιολογεί τη φοροδιαφυγή, γιατί αυτό οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος όσων πληρώνουν τους φόρους τους.

  • Σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα παραμείνει για πολλά χρόνια θα πρέπει να θεσμοθετήσει το κράτος, για να υπάρξει ανασυγκρότηση της οικονομίας. Αν αυτά δεν γίνουν, θα μένουμε στα ίδια και στα ίδια.

  • Πρέπει ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να αφήσουμε όσους θέλουν να παράγουν να το κάνουν. Με την υπερφορολόγηση όμως υγιείς επιχειρήσεις, αν και καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους, είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο. 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb