Καλεντερίδης: "Αδιαπραγμάτευτη η Μακεδονία - Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει δικαίωμα στο όνειρο" (βίντεο, φωτογραφίες)

Δυο σημεία κυριάρχησαν στην δίωρη περίπου ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη στην Βέροια το Σάββατο. Το πρώτο ήταν καμιά υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας διότι στα εξωτερικά θέματα όταν αφήνεις....χαραμάδες στο μέλλον γίνονται πύλες ανοιχτές. Το δεύτερο αφορά την έξοδο της Ελλάδας από το τέλμα. Ο κ. Καλεντερίδης σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα «Μεγάλη ιδέα» για να βγει από την κρίση.

Ο Σάββας Καλεντερίδης βρέθηκε στην Βέροια το Σάββατο καλεσμένος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ημαθίας (Αστυνομικών-Λιμενικών-Πυροσβεστών) Σ.Α.Σ.Α.Ν.Η. και μίλησε στον πολυχώρο «Ελιά» (Πλατεία Ελιάς, Βέροια) με θέμα «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και οι προκλήσεις για τον Ελληνισμό Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη - Σκοπιανό - Αλβανικό».

Ο κ. Καλεντερίδης στην ομιλία του στο πώς χαράχτηκαν τα σύνορα στην Μέση Ανατολή, ποιες κινήσεις γίνονται για να αλλάξουν, τι επιδιώκουν Αμερικάνοι και Ρώσοι στην περιοχή (δείτε αναλυτικά την ομιλία στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί) και πώς όλο αυτό επηρεάζει την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Καλεντερίδη, το Σκοπιανό είναι μέρος αυτής της ιστορίας και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει πίσω στο θέμα του ονόματος διότι διαφορετικά θα το βρει μπροστά της. Πώς; Με την αναγνώριση του ονόματος, οι γείτονες μας θα εγείρουν θέμα Μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας και θα απαιτήσουν συνδιαχείριση της Βεργίνας, της Αμφίπολης και της Πέλλας. «Δεν πρέπει να αφήνουν οι πολιτικοί χαραμάδες στην εξωτερική πολιτική διότι αυτές στο μέλλον θα γίνουν πύλες ανοιχτές» τόνισε ο κ. Καλεντερίδης και εξαπέλυσε πυρά εναντίον των ελλήνων πολιτικών που διαχειρίστηκαν τις τύχες της Ελλάδος τις τελευταίες δεκαετίες λέγοντας ότι τους ενδιέφερε μόνο η κατάληψη της εξουσίας. Ο κ. Καλεντερίδης ανέφερε και παραδείγματα πώς «χαραμάδες» στις ελληνοτουρκικές συμφωνίες γέννησαν τις «γκρίζες» ζώνες και τις διεκδικήσουν των Τούρκων ή λάθος πολιτική των ανοιχτών συνόρων στο προσφυγικό, έδωσε ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της Τουρκίας και εκβιάζει ότι θα ανοίξει τις πόρτες στους πρόσφυγες. Ο κ. Καλεντερίδης τόνισε ότι αν η Ελλάδα δεν προσέξει θα την λεηλατήσουν ενώ μίλησε για σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (Σχέδιο Ανάν) και προσπάθεια αφελληνισμού της Ελλάδας. {googleads center"

Αναφορικά με την «Μεγάλη Ιδέα», ο κ. Καλεντερίδης είπε ότι είναι απαραίτητη για να βγάλει την χώρα από την παρακμή αλλά χωρίς να υπάρξουν επεκτατικές κινήσεις και χωρίς να χυθεί αίμα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει χωρίς να προκαλέσει ένταση τον έλεγχο της ΑΟΖ. «Υπάρχει ένα τεράστιος πλούτος στις ελληνικές θάλασσες και η Ελλάδα μπορεί να ευημερήσει» είπε ο κ. Καλεντερίδης και ξεκαθάρισε ότι ο μεγάλος πλούτος είναι τα αλιεύματα διότι αν προσεχθούν οι Ελληνικές θάλασσες δεν τελειώνουν ποτέ. Ο κ. Καλεντερίδης είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει το θέμα με την ΑΟΖ από την Αλβανία, με την οποία υπάρχει συμφωνία, να συνεχίσει με Ιταλία, Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο και τελευταία να αφήσει την Τουρκία. Η Ελλάδα θα έχει έτσι διαπραγματευτική ισχύ διότι θα φαίνεται ότι όλες οι χώρες της Μεσογείου συμφώνησαν και δυστροπεί η Τουρκία. «Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει μια θέση στο όνειρο» είπε ο κ. Καλεντερίδης (Δείτε στο δεύτερο βίντεο, την τοποθέτηση του κ. Καλεντερίδη για το πως επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος από τις εξελίξης στην Μ. Ανατολή).

Αναφορικά με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, τόνισε ότι το 1992 η Ελλάδα έστειλε μήνυμα στα Σκόπια. Με το συλλαλητήριο της Κυριακής στέλνει μήνυμα στους Έλληνες πολιτικούς ότι η Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη.

{jlex}flickr:72157664866181978{/jlex}