Στα εγκαίνια της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» και στην 4η FRESKON στη Θεσσαλονίκη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Στα εγκαίνια των νέων δομών της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», σε Βέροια και Βεργίνα, παραβρέθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Πρόκειται για δύο νέες δομές, το νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας της Βέροιας (ΚΗΦ) και η νέα πτέρυγα του Σπιτιού της Βεργίνας.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων εξήρε το έργο της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., του εργαζόμενους, τους χορηγούς και, κυρίως, τους εθελοντές. «Είναι ένα διαχρονικό στοίχημα για το κράτος να μπορεί η Πολιτεία να βρει τρόπους να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και όχι να βάζει εμπόδια. Οφείλουμε να έχουμε τα παιδιά σε προτεραιότητα σε όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, μακριά από κάθε είδους διακρίσεις και στη βάση αυτή, και το πλαίσιο αναδοχής παιδιών το οποίο συζητείται στη βουλή, μακριά από κάθε είδους διακρίσεις, είναι σε θετική κατεύθυνση». Πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, με το περιβάλλον της ζεστασιάς που έχει δημιουργηθεί εδώ» και απευθυνόμενος προς όλους τους συμμετέχοντες στην Πρωτοβουλία, είπε: «η προστασία και η φροντίδα παιδιών σε ανάγκη και κίνδυνο με την οποία ασχολείστε εδώ, είναι ύψιστης κοινωνικής σημασίας. Συγχαρητήρια για το αξιέπαινο κοινωνικό έργο που επιτελείτε».

Η παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στις δομές της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στους χώρους της νέας πτέρυγας Αθανασίου Λασκαρίδη – Εύης Λαζού στο «Σπίτι της Βεργίνας», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για ακόμη μία φορά με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «Πρωτοβουλίας» Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο για το όραμα και τις προοπτικές της προσπάθειας που εδώ και 10 χρόνια καταβάλλεται από τον ίδιο και πολλούς εθελοντές και κάθε χρόνο καρποφορεί όλο και περισσότερο.

theocharopoulos freskon 2018 10

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε την 4η Έκθεση Νωπών Φρούτων και Λαχανικών FRESKON, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Τάσο Τζήκα, ενώ συναντήθηκε με παραγωγούς, εμπόρους και φορείς της παραγωγής, μεταποίησης και εξαγωγών αγροτικών προϊόντων που συμμετείχαν στην Έκθεση.

theocharopoulos freskon 2018 5