Μακεδονικός στρατός

Του Τάσου Τασιόπουλου

- Προφανώς και στην ιστορία υπήρξε ένα φαινόμενο, το φαινόμενο του Μέγα Αλέξανδρου, η πιο μεγάλη , η πιο αστραφτερή φυσιογνωμία όλων των εποχών, όχι μόνον από στρατιωτική αλλά και πολιτική άποψη, αυτόν που αξίωσε η μοίρα να μην μείνει στο ημίφως της μυθολογίας αλλά θριαμβευτικά να περάσει στις σελίδες της ιστορίας ως πρώτος τη τάξει Έλληνας που υπήρξε γέννημα και θρέμμα αυτού του τόπου- του τόπου μας- και έφτιαξε πλήρη και αυθεντική ιστορία γραμμένη στα Ελληνικά.

- Μέχρι πότε αυτά:

- Μα μέχρι που οι Κοτζιάς και Τσίπρας όταν δεν χορεύουν στην Τουρκία, ούτε τραγουδούν στην Σερβία ή δεν προσκυνούν την Μέρκελ και τα λοιπά αφεντικά τους, τότε σβήνουν κεράκια ανάμεσα σε ψαρόσουπες στις Πρέσπες.

- Στα δέκα χρόνια της εκστρατείας στην Ασία, στην Αίγυπτο και στις Ινδίες ο Αλέξανδρος διέθετε ένα αξιόμαχο στρατό που ουσιαστικά ήταν δημιούργημα του Φιλίππου, με βασικές βελτιώσεις στην εκπαίδευση αλλά και στον βασικό οργανισμό.

- Αρχηγός του κράτους και αρχιστράτηγος ήταν ο βασιλιάς και στην αμέσως παρακάτω βαθμίδα ήταν τοποθετημένο το σώμα των αξιωματικών που απαρτίζονταν από άντρες μόνον Μακεδονικής καταγωγής και στην βάση της στρατιωτικής πυραμίδας ήταν ο έμπειρος και σκληραγωγημένος στρατιώτης, ο οποίος κατά κανόνα προέρχονταν από την τάξη των γεωργών γι' αυτό και είχε μεγάλη αντοχή στις κακουχίες της εκστρατείας.

- Η στράτευση των Μακεδόνων ήταν καθολική και υποχρεωτική από την εφηβική ηλικία μέχρι το πεντηκοστό έτος.

- Η χώρα ήταν διηρημένη σε στρατολογικές περιοχές και οι μεγάλες μονάδες έπαιρναν το όνομα της επαρχίας από την οποία προέρχονταν οι στρατιώτες.

- Έτσι έχουμε “ίλη Βοττιαίας” “Ελιμιώτιδα τάξη”, “ίλη Αμφίπολης” ή “Τυμφιαία τάξη πεζοποραίων” αλλά πουθενά δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε κανέναν Σκοπιανό, μέχρι που οι Τσιπροκοτζιάδες αλλάζοντας την ιστορία επέτρεψαν στο ΖΑΕΦ να συγχαίρει Σκοπιανούς φαντάρους που ως πρώτη μονάδα για πρώτη φορά μπαίνει στις γραμμές του ΝΑΤΟ σαν “μακεδονικός στρατός”.

- Το κατάφεραν και αυτό, κατήργησαν τον στρατηλάτη Αλέξανδρο με την Μακεδονική φάλαγγα, την Σάρισσα και τον Μακεδονικό στρατό συνηγορώντας να ονοματιστεί μια χούφτα σκοπιανών ως “μακεδόνες στρατιώτες”.

- Η φάλαγγα που μόνον ως θέαμα ήταν τρομακτικό για τον αντίπαλο.

-Να τι γράφει ο Πολύβιος σχετικά:

“Λεύκιος δε ο ύπατος ούχ εωρακός φάλαγγα το παράπαν, αλλά το πρώτον επί Περσέως, ανθωμολογείτο την εν Ρώμη μετά ταύτα μηδέν εωρακετε δεινότερον φάλαγγος μακεδονικής”.

- Ε, και.

- Ψιλά γράμματα για τους κυβερνώντες οι οποίοι μπαλώνοντας το ένα ψέμα με άλλο, φτάνουν να μας μιλούν και για μια χρήση του νέου ονόματος των Σκοπίων και μάλιστα ξεδιάντροπα να υποστηρίζουν ότι το κρατίδιο το βάφτισαν “νέα Μακεδονία” όταν όλοι πήραν μυρουδιά ότι πράγματι ισχύει το erga omnes αλλά αυτό είναι το σκέτο “Μακεδονία”.

ΥΓ1. erga omes” στο όνομα πήρε τάχα η Ελλάδα, ως σκέτο “Μακεδονία” και τα Σκόπια πήραν erga omes” την ταυτότητα δήλωσε ο ΖΑΕΦ.

Αλήθεια που μπορεί να κρυφτεί ένας σαπιοκοιλιάς;

ΥΓ2. “Κλεισθένης 1” μια μπούρδα των Ραγκούση και Γεωργάκη -μεγαλύτερη από του “Καλλικράτη”- στον αέρα η οποία θα οδηγήσει σε διάλυση τους δήμους και κυρίως σε θεσμοθέτηση της συναλλαγής πριν κατά και μετά τις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019.

ΥΓ3. Να παραδέχεσαι ότι εξαπάτησες ως πρωθυπουργός τους “υπηκόους σου” με ένα δημοψήφισμα – παραμύθιασμα τη μια χρονιά και να δηλώνεις περήφανος γι' αυτό ενώπιον του κυρίαχου λαού στην πρώτη της επέτειο ε, ναι τότε ομολογείς ότι είσαι πολιτικός απατεώνας.

ΥΓ4. Προχτές στη βουλή μίλησε και ο αξιότιμος αρχηγός του “ΠΟΤΑΜΙΟΥ” που μέχρι προχτές ήταν Ομόρρυθμος Εταίρος του κινήματος Αλλαγής, διαβεβαιώνοντας εξαντανακλάσεως τον Τσίπρα να μην ανησυχεί για τον Καμμένο γιατί υπάρχει ο εξοφλημένος.

ΥΓ5. Ο Τσίπρας θυμίζει – μέρες που είναι- τερματοφύλακα της κακιάς ώρας που τρώει γελοία γκολ το ένα πίσω από το άλλο αλλά θυμάται πως όταν ήταν μικρός είχε αποκρούσει ένα πέναλτι που είχε “χτυπήσει” ένας Καμμένος.