Νίκος Μπρουσκέλης: "Η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί αναπόφευκτα τα επόμενα χρόνια στον βίαιο διαχωρισμό του όρου Έλληνας από τον όρο Μακεδόνας"

Ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με το ΚΙΝΑΛ, Νίκος Μπρουσκέλης, έκανες την εξής δήλωση σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών: 

"Σήμερα είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες της ιστορίας για όλους, αλλά κυρίως για εμάς τους Έλληνες Μακεδόνες, οι οποίοι με την συμφωνία που θα ψηφιστεί, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας εθνικής υποχώρησης και ενός νέου κύκλου αλυτρωτισμού των γειτόνων.

Η κυβέρνηση επέτρεψε σε εθνικιστικούς κύκλους των Σκοπίων να κερδίσουν ό,τι προσδοκούσαν εδώ και πολλά χρόνια: Μακεδονική Εθνική ταυτότητα και γλώσσα.

Η βεβιασμένη και υπό την ασφυκτική πίεση ξένων δυνάμεων, πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει «λύση» χωρίς να λάβει υπόψη την γνώμη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και του ελληνικού λαού, χωρίς να επιδιώξει τις απολύτως απαραίτητες για ένα λεπτό εθνικό θέμα, ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων που μπορεί να αποβούν αρνητικά στο μέλλον. Η κυβέρνηση ουσιαστικά επέλεξε συνειδητά να διχάσει τον ελληνικό λαό και όχι να τον ενώσει στην λύση του ζητήματος.

Δυστυχώς, θεωρώ ότι η συμφωνία που σήμερα ψηφίζεται, οδηγεί αναπόφευκτα τα επόμενα χρόνια στον βίαιο διαχωρισμό του όρου Έλληνας από τον όρο Μακεδόνας. Και πραγματικά δεν βλέπω τίποτα το πατριωτικό και τίποτα το προοδευτικό σε μια τέτοια υπόθεση, που να δικαιολογεί τους διθυράμβους και τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης.

Θέλω, από αυτό το μικρό βήμα, ως μια ύστατη προσπάθεια, να προτρέψω τους βουλευτές της Ημαθίας - την καρδιά της Μακεδονίας - να πράξουν το αληθινά πατριωτικό καθήκον: Να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύοντας μ’ αυτό τον τρόπο τον σεβασμό τους στη γνώμη και το πατριωτικό φρόνημα όλων των στους Ημαθιωτών".