Τσαβδαρίδης στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό: «Εθνικά επικίνδυνη και επιζήμια η αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ»

tsavdaridis vouli

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του στάση, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού 2015 το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, αφού επισήμανε τις διαρκείς αντιφάσεις και τις συνεχείς ακροβασίες του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε όλα τα κομβικά ζητήματα που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας, σημείωσε ότι ο Προϋπολογισμός του 2015 Κυρίες προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3% επί του ΑΕΠ, ενσωματώνει τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, τη μείωση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, διατηρώντας τα διευρυμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος.

Παράλληλα, ενσωματώνει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και την ενίσχυση των εισοδημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι ένας προϋπολογισμός ουσίας, προοπτικής, υπευθυνότητας, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Αναλυτικά, η ομιλία του κυρίου Τσαβδαρίδη έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Προσπαθώ με υπομονή όλες αυτές τις ώρες να κατανοήσω τη σφοδρή κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό του 2015 και για το σύνολο του κυβερνητικού έργου κατ' επέκταση. Δεν μπόρεσα όμως δυστυχώς, πάρα την καλή μου πίστη, να μην θυμηθώ τα λόγια το Άγγλου συγγραφέα Thomas Morton, που είπε ότι υπάρχει κάποιο σημείο από το οποίο και μετά η υπομονή παύει να είναι αρετή.

Γιατί θεωρώ απίθανο ακόμη και ένας καλοπροαίρετος ακροατής να μην αισθανθεί απόγνωση, προσπαθώντας να βρει λογική στις διαρκείς αντιφάσεις, τις συνεχείς ακροβασίες και τις μνημειώδεις ασυνέχειες των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που ανά βδομάδα αλλάζουν απόψεις για την πολιτική που υποτίθεται ότι θα εφαρμόσουν, αυτοί που μπερδεύουν με τρόπο εντυπωσιακό εαυτούς, αλλήλους και εταίρους πάνω σε κομβικά ζητήματα που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας, έρχονται ως κήνσορες και τιμητές να ορθώσουν κάθε είδους εμπόδια με λόγια και με πράξεις στην υπεύθυνη και αποφασιστική πολιτική της Κυβέρνησης για να μπει επιτέλους τέλος στα σκληρά χρόνια των μνημονίων και της κρίσης.

Γνωρίζω βέβαια ότι οι αντιπολιτευτικές κορώνες υπήρξαν πάντοτε και είναι δυστυχώς ένα εύκολο όσο και φθηνό εργαλείο στα χέρια όσων δεν καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, όσων δεν έχουν την ευθύνη να κυβερνούν. Όμως, από το σημείο αυτό μέχρι το σημείο η στάση τους να είναι εθνικά επικίνδυνη και επιζήμια υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φιλοδοξώ ασφαλώς να σας πείσω με τα λόγια μου. Δεν το θέλετε. Εσείς θέλετε να επενδύετε πάνω στον στείρο αντίλογο για μικροκομματικούς και μόνο λόγους. Θέλετε την ώρα που η πατρίδα δίνει τη μητέρα των μαχών με τους δανειστές, εσείς να παρουσιάζεστε ως τσάμπα μάγκες, ως μάγοι με τα δώρα, ως σχολιαστές σε πάνελ που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν.

Δεν περάσαν λίγες μέρες από τη δημόσια παραδοχή του Αρχηγού σας σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει. Μέχρι πριν λίγο καιρό το αμφισβητούσατε και μάλιστα το ειρωνευόσασταν. «Ουαί υμίν, υποκριταί»!

Και αυτές τις μέρες, αντί επιτέλους να συνταχτείτε υπέρ της ψήφισης ενός προϋπολογισμού που καταδεικνύει την ορατή σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας μετά από μακροχρόνια ύφεση, πράγμα που επιπλέον θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας απέναντι στους δανειστές, εσείς τι κάνετε; Διαπρυσίως κηρύσσετε, χωρίς καν να τηρείτε τα προσχήματα, ότι η τυχόν υπερψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί περίπου έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας.

Όχι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι! Έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας είναι η δική σας απελπιστικά μονότονη άρνηση. Είναι το «ναι» σε όλους και σε όλα με λεφτά που προφανώς θα βρείτε σε ένα παράλληλο δικό σας σύμπαν.

Απέναντι σε αυτή την παράλογη λογική η Κυβέρνηση με τεράστια αποφασιστικότητα αλλά και μεγάλο πολιτικό κόστος μετατρέπει την ελληνική οικονομία σε βιώσιμη και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά της.

Μειώνει την ανεργία -αργά, ναι, αλλά τη μειώνει. Επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Υλοποιεί μεθοδικά όλες τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές που εσείς με νύχια και με δόντια μάχεστε να εμποδίσετε. Στρώνει το δρόμο για μεγαλύτερη ρευστότητα στην οικονομία.

Η Ελλάδα για δεύτερη χρονιά θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και το 2015 θα έχει μηδενίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα επιτυγχάνοντας δημοσιονομική ισορροπία. Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια βαθιάς ύφεσης επιτυγχάνει θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, βέβαια, κάνει πως δεν βλέπει ότι η χώρα μας χρειάζεται άμεση επίλυση των διαρθρωτικών και δημοσιονομικών προβλημάτων της οικονομίας της. Κι ενώ από τη μια κατακεραυνώνει τη δήθεν ανικανότητά μας να προχωρήσουμε στις αναγκαίες τομές, είναι η ίδια που προσπαθεί να τις αποτρέψει, γιατί υποθάλπει στους κόλπους της το παλιό. Εναγκαλίζεται με συντεχνίες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πλουσιοπάροχα προνόμια που απολάμβαναν μέχρι σήμερα και τα οποία χτυπάμε. Χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την έκρυθμη κοινωνική κατάσταση, που όμως η ίδια προκαλεί.

Γιατί δεν τη νοιάζει το νοικοκύρεμα, ούτε τη νοιάζει η κοινωνική συνοχή. Τη νοιάζει να κραυγάζει σε κάθε ευκαιρία για ανυπακοή και κατάργηση στους δρόμους αυτών που με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζονται στη Βουλή. Τη νοιάζει η γκρίνια, τη νοιάζει η διχόνοια, τη νοιάζει το μπάχαλο, ένα μπάχαλο, το οποίο χαρακτηρίζει την ίδια και τα στελέχη της.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο προϋπολογισμός του 2015, ο πρώτος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός ύστερα από δεκαετίες, προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3% επί του ΑΕΠ. Ενσωματώνει τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, τη μείωση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, διατηρώντας τα διευρυμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος.

Παράλληλα, ενσωματώνει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και την ενίσχυση των εισοδημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι ένας προϋπολογισμός ουσίας, προοπτικής, υπευθυνότητας. Ευτυχώς, για την ελληνική κοινωνία εμείς δεν τάζουμε ανάπτυξη διώχνοντας τους επενδυτές και ακυρώνοντας τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως αρέσκεται να λέει ότι θα πράξει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αντανακλά αυτός ο προϋπολογισμός και βασίζεται στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, ο οποίος όμως βλέπει πως αυτές οι θυσίες έχουν αποφέρει μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα στην οικονομία μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε υπεύθυνα το καθήκον μας μακριά από τα φοβικά σύνδρομα που διακατέχουν το ΣΥΡΙΖΑ. Στους κρίσιμους αυτούς καιρούς που η πατρίδα διανύει, η Κυβέρνηση χαρτογραφεί το δύσκολο παρόν με ειλικρίνεια, όπως και με ειλικρίνεια θωρακίζει το μέλλον της χώρας. Γι' αυτό με αίσθημα ευθύνης ψηφίζω τον προϋπολογισμό του 2015».