Συνέντευξη του Ημαθιώτη Υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιου Καλπάκη, στην ΕΡΤ

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή του Νίκου Μερτζάνη βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Ημαθιώτης Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Στέργιος Καλπάκης. Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Μήνυμα ανανέωσης το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Το λέω με τον απόλυτο ρεαλισμό, είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε τους νέους να συμμετέχουν στην πολιτική και δεν είναι κάτι που μπορεί να κερδηθεί από τη μία μέρα στην άλλη. Μπορεί να κερδηθεί μόνο με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι με γενικόλογες αναφορές για την πολιτική. Με ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και γι’ αυτό τον λόγο στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, οι περισσότεροι ίσως από κάθε άλλο ψηφοδέλτιο. Με έναν άλλο πολιτικό λόγο που θα προσελκύσει τη νέα γενιά. Να δούμε, όμως, και ποια είναι τα ενδιαφέροντα και τα προβλήματα της νέας γενιάς. Εργασιακή ανασφάλεια, κλιματική αλλαγή - στην Ευρώπη αναπτύσσεται ένα ολόκληρο κίνημα και στην Ελλάδα δειλά – δειλά γίνεται κάτι, νέες τεχνολογίες, social media και προστασία της ιδιωτικότητας. Υπάρχει μια ολόκληρη ατζέντα η οποία αφορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παίρνει αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν είναι μια λέσχη συζητήσεων. Και προφανώς υπάρχουν συσχετισμοί, πλειοψηφίες και μειοψηφίες.

Το ΚΙΝΑΛ συμπλέει με τη ΝΔ

Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, πολλά σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν κάνει την επιλογή να στραφούν αριστερά. Το τελευταίο παράδειγμα είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας, όπου από το 2016 ο Πέδρο Σάντσεθ έχει ξεκινήσει μια πορεία αποδέσμευσης από τη δεξιά με διαδοχικά βήματα, το οποίο οδήγησε στην ενίσχυσή του με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εκλογές. Το ίδιο έγινε και στην Πορτογαλία. Αλλά ακόμα και ο Φρανς Τίμερμανς τον τελευταίο καιρό στρέφεται πιο αριστερά. Στην Ελλάδα υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα. Το ΚΙΝΑΛ με τη λογική της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, της στρατηγικής ήττας της αριστεράς, στην ουσία συμπλέει με τη ΝΔ κι αυτό το έχει αποδείξει και με τη στάση του στην απλή αναλογική, αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου όλα τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα τάχθηκαν υπέρ και μόνο το ΚΙΝΑΛ έμεινε έξω απ’ αυτή την υπόθεση.