Τη διασφάλιση ότι κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Με Κοινοβουλευτική Ερώτηση θίγει ο Τάσος Μπαρτζώκας το ζήτημα της διασφάλισης της συνέχισης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής  & Επαγγελματικής ζωής», σύμφωνα με το οποίο χιλιάδες παιδιά εξασφαλίζουν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, διευκολύνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση, ιδίως των μητέρων, στην αγορά εργασίας.

Ως γνωστόν, δεν προβλέπεται χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος για το σχολικό έτος 2021-2020  από ευρωπαϊκούς πόρους, με αποτέλεσμα η ομαλή συνέχιση του να επαφίεται αποκλειστικά στην εξεύρεση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σταθερή εξαγγελία της Κυβέρνησης συνιστά η πρόθεση να «μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού», ενώ σύμφωνα με όσα ήδη κυκλοφορούν στον Τύπο, στο «τραπέζι» έχουν ήδη κατατεθεί πολλές προτάσεις, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Γεγονός πάντως είναι ότι μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, οι ωφελούμενοι γονείς, παιδιά αλλά και ιδιοκτήτες ιδιωτικών παιδικών σταθμών έχουν ήδη εκφράσει την αγωνία τους στο βουλευτή Ημαθίας, καθώς στέκονται προς στιγμήν μετέωροι, σχετικά με τη μελλοντική ένταξη των παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση. Ακριβώς αυτή την αγωνία εκφράζει και ο Τάσος Μπαρτζώκας προς την πολιτική ηγεσία, ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να εξασφαλιστεί όχι μόνο η συνέχιση του προγράμματος αλλά και η μηδενική επιβάρυνση των ωφελούμενων, αναφορικά με την καταβολή τροφείων.

Σύμφωνα με δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα «το πρόγραμμα Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής συμφιλιώνει τους πολύπλευρους ρόλους της σύγχρονης γυναίκας και είναι ευεργετικό για όλους τους εμπλεκόμενους: παιδιά, οικογένειες, τοπικούς επιχειρηματίες. Είναι χρέος της Πολιτείας, όχι μόνο να το στηρίξει αλλά και να το εμπλουτίσει