Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ

Τα σημαντικά ζητήματα της ταχύτερης απονομής των συντάξεων αλλά και της βέλτιστης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των εργοδοτών από τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στον Ν. Ημαθίας, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Στη συνάντηση ο Βουλευτής Ημαθίας συζήτησε διεξοδικά με τον κ. Υποδιοικητή τις αγωνίες και τα προβλήματα που του μετέφερε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ  του ν. Ημαθίας σε πρόσφατη σύσκεψη που είχε μαζί τους στο πολιτικό του γραφείο, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στους βέλτιστους τρόπους αντιμετώπισης του χρόνιου προβλήματος της δυσχερούς εξυπηρέτησης των αγροτών, καθώς μεταφέρθηκε στο τοπικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ μισθωτών (πρώην ΙΚΑ) της Βέροιας το μεγαλύτερο κομμάτι της λειτουργίας του τέως ΟΓΑ με προοπτική την πλήρη ενσωμάτωσή του.

Ο κ. Τσαβδαρίδης επισήμανε στον Υποδιοικητή ότι στον ΕΦΚΑ Μισθωτών λειτουργούν τμήματα ΚΕΠΑ (Επιτροπές Αναπηρίας) και Απονομών Συντάξεων και υπογράμμισε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, ο όγκος της δουλειάς επιβάλλει την ενίσχυση των δομών τόσο με το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό από τον ΕΦΚΑ και την ταχύτατη επιμόρφωσή τους στις απαιτήσεις του νέου e-ΕΦΚΑ όσο και με τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό που θα απλοποιήσει μεσοπρόθεσμα το σύνολο των διαδικασιών.

Ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ υποσχέθηκε ότι οι προτάσεις που του κατέθεσα θα μελετηθούν αναλυτικά από τα στελέχη του Οργανισμού με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση του Οργανισμού στα νέα δεδομένα, πάντα και κυρίαρχα επ’ ωφελεία των πολιτών.