Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς με παιδιά κάτω των 15 ετών με νέα ΠΝΠ

Έκκληση να πειθαρχήσουμε όλοι στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και τα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μέσω συνεντεύξεών του στον ΑΝΤ1 και στο Mega και ζήτησε από τους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους γιατί κάνουν «μεγαλύτερο κακό».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) θα δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού ένας από τους δυο γονείς, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό, βρεφονηπιακό σταθμό.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο «Καλημέρα Ελλάδα» είπε: «Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: για να είμαστε όλοι εδώ την επόμενη μέρα, ιδίως για να είναι εδώ οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και στα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ’ όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση. Αν ένας άνθρωπος είναι φορέας του ιού και δεν έχει ασθενήσει και συναντήσει ηλικιωμένους στον τόπο καταγωγής του, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Θα μεταδοθεί ο ιός, θα επιβαρυνθεί πάρα πολύ το σύστημα υγείας. Αυτοί οι άνθρωποι πολύ πιο δύσκολα θα μπορέσουν να επιβιώσουν και γενικά η κατάσταση θα εκτραχυνθεί».

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εκπομπή «Mega Mag» τόνισε: «Πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι. Σε μια κοινωνία για να πάνε μπροστά τα πράγματα πρέπει να είναι σοβαρό και το κράτος, πρέπει να είναι σοβαροί και οι πολίτες. Σε αυτή την κρίση πρέπει να είμαστε ένα και να δείξουμε σοβαρότητα και ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι μας, είμαστε με την οικογένειά μας, περνάμε όσο γίνεται καλύτερα μέσα στο σπίτι γιατί αυτό είναι συνθήκη και προϋπόθεση υγείας και ασφάλειας καθενός από εμάς και όλης της κοινωνίας μαζί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμα ότι η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παραταθεί αν παραμείνουν τα σχολεία κλειστά. Και διευκρίνισε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται ένας από τους δυο γονείς, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.«Εφόσον υπάρχει παιδί που είναι στο ηλιακό όριο που είπαμε, κάτω των 15 ετών, από τη στιγμή που γεννιέται έως 15, ανεξάρτητα από το αν πήγαινε σε βρεφονηπιακό σταθμό ή παιδικό σταθμό ή αν το κράταγε κάποιος παππούς ή γιαγιά στο σπίτι, ο ένας από τους δύο γονείς έχει δικαίωμα της ειδικής άδειας.