Γιοβανόπουλος: Πρωτοβουλία στήριξης ελευθέρων επαγγελματιών με κατάθεση σχεδίου νόμου

Σχέδιο νόμου που δίνει ανάσα σε ελευθέρους επαγγελματίες συνυπέγραψε ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η Αγορά μας αφανίζεται, βογγάει ρόγχο θανάτου. Ο βιοπαλαιστής, ο μικρομεσαίος, ο μαγαζάτορας, δέχθηκαν βάρβαρη επίθεση στην οικογενειακή, οικονομική και κοινωνική τους Αξιοπρέπεια. Απέραντα λουκέτα, διασυρμοί στα Δικαστήρια, αυτοκτονίες, κατάθλιψη και ζόφος. Όσοι έμποροι επιβίωσαν, ζουν για να πληρώνουν φόρους, χαράτσια, ασφαλιστικές εισφορές σε λεηλατημένα ταμεία.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία στήριξης των Ελευθέρων Επαγγελματιών, με κατατεθέν Σχέδιο Νόμου που προβλέπει έξι κυρίως θεσμούς :

· Τέλος στις φυλακίσεις για τους οφειλέτες.
· Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.
· Οφειλές έως 10 χιλ € ρυθμίζονται, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, σε 78 δόσεις.
· Οφειλές άνω των 10 χιλ € ρυθμίζονται, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, σε 100 δόσεις.
· Για νέους ασφαλισμένους – οφειλέτες, κεφαλαιοποιείται το χρέος και μεταφέρεται στο τέλος του ασφαλιστικού τους βίου.
· Οι υπερήλικες ασφαλισμένοι αποκτούν ξανά δικαίωμα συνταξιοδότησης, με παρακράτηση του 10% από τη σύνταξη για εξόφληση της οφειλής

Ελλάδα είναι οι Έλληνες. Αν δεν στηρίξουμε τους απλούς καταστηματάρχες χάνεται η ραχοκοκαλιά της χώρας. Ανεπιφύλακτα, με στάση ευθύνης, συνυπέγραψα την πρόταση που μορφοποιήθηκε από την κ. Γιαταγάνα Χρυσούλα, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης. Κάποιοι προτείνουμε. Όχι πια θεωρίες, όχι πια στείρες καταγγελίες. Ρεαλιστικές, ανέξοδες και απαραίτητες εισηγήσεις. Στη ρουφήχτρα να γίνουμε όλοι υπάλληλοι των πολυεθνικών, καταργώντας τον κλασσικό μεταπρατικό ιστό, στεκόμαστε απέναντι».