Αυτοψία σε έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας έκανε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης

karapanagiotidis erga

Έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας επισκέφθηκε το προηγούμενο διάστημα ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες. Η υλοποίηση των περισσοτέρων έργων έχει ολοκληρωθεί, ενώ για κάποια άλλα οι εργασίες συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να παραδοθούν άρτια εντός των συμβατικών τους υποχρεώσεων.

Τα έργα αυτά είναι:

1. Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.500.000 ευρώ και αφορά κατασκευή 4θέσιου Δημοτικού Σχολείου δυναμικότητας 100 μαθητών, σε οικόπεδο 4.330 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν του δομημένου χώρου θα είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, 1.340 τ.μ. Ακόμη, διαμορφώνεται ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου, εμβαδού 3.393 τ.μ. ως αύλειος χώρος με γήπεδα, κερκίδες, χώρο πρασίνου, καθιστικά και βρύσες. Προθεσμία περαίωσης του έργου είναι η 31η Αυγούστου.

2. 10ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας. Έχει προϋπολογισμό 3.360.000 ευρώ. Στο οικόπεδο των 2.605 τ.μ. της περιοχής 'Κερασιά' υλοποιήθηκε διώροφο κτίριο με υπόγειο, συνολικής δόμησης 1.794 τ.μ. Η δυναμικότητα του νέου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου είναι 150 μαθητών. Στο έργο προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση του αύλειου χώρου, συνολικού εμβαδού 1.832 τ.μ.

3. Αποπεράτωση Συνεδριακού & Εκθεσιακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας Δήμου Αλεξάνδρειας. Έργο με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ. Αφορά την ολοκλήρωση και απόδοση σε λειτουργία του παλιού Πνευματικού Κέντρου της Αλεξάνδρειας και την προμήθεια του εξοπλισμού του. Θυμίζουμε ότι το έργο ήταν για περισσότερο από δύο δεκαετίες σε ημιτελή μορφή.

4. Εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην Αλεξάνδρεια. Προϋπολογισμός 4.900.000 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανάπλασης στις κεντρικές οδούς της πόλης της Αλεξάνδρειας. Στην περιοχή συνυπάρχουν οι χρήσεις γης κατοικίας και εμπορίου.

5. Αρδευτικό Δίκτυο Αγροκτημάτων Νησελουδίου, Πρασινάδας, Πλατάνου και Κλειδίου πρώην δήμου Πλατέος. Έργο με προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2015. Αφορά υπόγειο δίκτυο άρδευσης υπό πίεση το οποίο θα αρδεύει έκταση 4.900 στρεμμάτων στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της Εγνατίας οδού και του Αλιάκμονα. Αποτελείται από δύο ανεξάρτητα και αυτοτελή δίκτυα έκαστο των οποίων διαθέτει δικό του αντλιοστάσιο με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης τους δυτικά και ανατολικά.

6. Ανακατασκευή και υλικοτεχνικός εξοπλισμός δημοτικού θεάτρου Πλατέος. Το έργο έχει προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και έχει ολοκληρωθεί. Το Δημοτικό Θέατρο αποτελεί ανεξάρτητη πτέρυγα του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού δημαρχείου Πλατέος. Με το έργο αναδιαμορφώθηκε πλήρως το εσωτερικό της αίθουσας ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλη γκάμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος από την αρτιότητα των έργων και την ταχύτητα υλοποίησής τους εντός των συμβατικών υποχρεώσεων, ευχαριστώντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους ανάδοχους και τους εργαζόμενους για την άψογη συνεργασία.