Logo

Ρίζος Μαρούδας: "Ισχυρό ΚΚΕ για ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος και ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών"

Το Σάββατο 22 Απρίλη περιόδευσε στην Ημαθία ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με στόχο να κάνει γνωστές τις αποφάσεις του 20ου συνεδρίου του ΚΚΕ για την Αγροτιά & το ρόλο της στη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας για την ανατροπή.

Μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου στα μέσα ενημέρωσης μεταξύ των άλλω σημείωσε: «Με τις αποφάσεις του το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος της χώρας με στόχο την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Οι αποφάσεις εκφράζουν τα συμφέροντα και τις ελπίδες των μικρομεσαίων. Ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, οργανωτικά και πολιτικά, θα μπορέσει να ανασυγκροτήσει το λαϊκό κίνημα και την λαϊκή συμμαχία απέναντι στα μνημόνια και την φτωχοποίηση των πολιτών.

Το επόμενο διάστημα τα προβλήματα θα οξυνθούν αλλά δεν απογοητευόμαστε. Μαζί με τους μικρομεσαίους έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την πολιτική.

Τις αποφάσεις της ΕΕ και της Ελληνικής κυβέρνησης, μπορούμε να τις αντιπαλέψουμε και να φέρουμε τα πάνω κάτω. Πρέπει οι αγρότες να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους. Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να περιμένει σωτηρία από κανέναν. Ο καθένας μέσα από την οργάνωση και την ανάπτυξη του κινήματος μπορεί να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματά του.

Η Ημαθία είναι μια αγροτική περιοχή με δυναμική καλλιέργεια το ροδάκινο και πρέπει να αφήνει εισόδημα στους αγρότες. Αντίθετα υπάρχουν πολλά προβλήματα με το Ρωσικό εμπάργκο και την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Πρέπει οι αγρότες να έχουν καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερη συμμετοχή στους αγώνες. Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας. Η λύση δεν είναι η εναλλαγή προσώπων στην εξουσία αλλά συνολική ρήξη και ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος».

Αμέσως μετά ο Ρίζος Μαρούδας δέχθηκε ερωτήσεις για την ΚΑΠ, τις κινητοποιήσεις, τα ποσοστά του ΚΚΕ, την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Βέροια. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι απαντήσεις έδωσε:

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Καμποχώρι, την Μελίκη, το Μακροχώρι και την Επισκοπή Νάουσας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb