Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Μητσοτάκη στην Βέροια

Απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βέροια εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

''Μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο και δυστυχώς η έξοδος από την κρίση δε φαίνεται ακόμα. Δε θα έπρεπε να ήταν έτσι, θέλω να σας θυμίσω. Το 2014 η ελληνική οικονομία ήταν η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη στο τρίτο τρίμηνο του 2014 στην ευρωζώνη. Το 2016 είμαστε η μόνη οικονομία στην ευρωζώνη η οποία βρίσκεται σε ύφεση". Αυτά είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Βέροια. Φυσικά υπενθύμισε την περίοδο Παπανδρέου, θέλοντας να ρίξει την ευθύνη για την κατάσταση και την κρίση μόνο στο ΠΑΣΟΚ, λες και η ΝΔ δεν κυβέρνησε από το 2012 έως τ0 2014. Τη θυμήθηκε ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ λέγοντας ψευδώς ότι είχε αλματώδη ανάπτυξη η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

Να φρεσκάρουμε κάποια πράγματα στον ίδιο και στα τοπικά στελέχη της ΝΔ, γιατί ξεχνούν θέλοντας να κρύψουν την ωμή αλήθεια και τα πεπραγμένα τους.

Να μερικά ερωτήματα. γιατί δεν έκλεισε την 5η αξιολόγηση και την άφησε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ; Δεν την έκλεισε γιατί είχε πιάσει τους στόχους ή γιατί δεν είχε πιάσει κανένα στόχο; Να ξεχάσουμε την περίοδο του success story με την πανελλαδική κάλυψη του internet. Ούτε αυτό δεν έκανε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να θυμάται όταν μιλάει, την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την αποτελεσματικότητα της οικονομίας, την περίοδο 2012-2014 και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα του 2014. Καταπέλτης ήταν για την ''αλματώδη ανάπτυξη".

Ας δούμε τα νούμερα από το 2012 έως το 2014

  • Ανάπτυξη -8%
  • Απασχολούμενοι -156.970
  • Χρέος +26%
  • Άνεργοι +83.755
  • Μη εξυπηρετούμενα δάνεια +30 δις

Τελειώνουμε μ΄αυτό. Πρωτογενή πλεονάσματα 7 φορές επάνω από το στόχο το 2016 δηλ. με απλά λόγια 3,9%. Σας λέει κάτι αυτό; Κουράγιο κ. Μητσοτάκη θα αντέξετε για πολλά χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Δεν γνωρίζουμε αν σας αντέξουν τα μέλη σας, έως το τέλος.