Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας υποστηρίζει την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ χαιρετίζει την προσπάθεια που γίνεται για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια με τα αρμόδια υπουργεία αλλά και με την αμέριστη βοήθεια των βουλευτών του Νομού, ώστε το θέμα της ΕΝ.ΚΛΩ να έχει θετική κατάληξη, με την πρόταση του νέου επενδυτή στο πτωχευτικό δικαστήριο.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται για την επαναλειτουργία της τόσο στον Νομό μας, όσο και στην Κομοτηνή εκτός του ότι δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, θέτει και τους όρους δυναμικής επαναφοράς ενός κλάδου που είχε δώσει κατά το παρελθόν. σημαντική οικονομική ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η εταιρεία το 2002 στη μεγάλη της ακμή απασχολούσε άνω των 3.000 εργαζομένων κατά την πτώχευση της τον Ιούλιο του 2012 είχε 540. Με την επαναλειτουργία της θα απασχολήσει αρχικά 300 άτομα και θα φθάσει στην ωρίμανση του επιχειρησιακού σχεδίου στους 665 εργαζόμενους. Προτεραιότητα θα έχουν οι πρώην εργαζόμενοι που θέλουν και από εκεί και πέρα, όσοι νέοι το επιθυμούν.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ επισημαίνει επίσης ότι, η υλοποίηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου αξιολογημένου από την ελληνική πολιτεία, δικαιώνει τους αγώνες χρόνων των εργαζομένων".