Γκεγκέρογλου από την Βέροια: "Να ηττηθούν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και συντηρητικές πολιτικές" (φωτογραφίες, βίντεο)

Πολιτική ομιλία στην Βέροια πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές Βασίλης Γκεγκέρογλου. Τόσο στις δηλώσεις του στον τύπο όσο και στην ομιλία του άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατηγορώντας την για δημιουργία ψεύτικων ελπίδων και υπερφορολόγηση και χρέωσε την κρίση στην κυβέρνηση Καραμανλή. Παράλληλα, ο κ. Γκεγκέρογλου τόνισε ότι μόνο μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Στις δηλώσεις του τόνισε:

"Είμαι ως συντονιστής του ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι υποψήφια για την ηγεσία της νέας παράταξης και θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του φορέα που πήρε την πρωτοβουλία για την ανασύνταξη της παράταξης. Μετά την είσοδο στην ευρωζώνη η Ελλάδα είχε την ατυχία να πάρει την διακυβέρνηση η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής ο οποίος εκτροχίασε την οικονομία και παρέδωσε το 2009, λιποτακτώντας, μια χώρα εκτός ορίων. Η κρίση έχει συγκεκριμένα αίτια και συγκεκριμένους πολιτικούς υπαίτιους. Υπάρχουν ευθύνες προς όλους, αλλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες.

Το 2010 που έσκασε η κρίση, χρειαζόταν η εθνική συνεννόηση και δεν επιτεύχθηκε. Ήταν όλοι απέναντι μας στις πλατείες και εμπόδιζαν την προσπάθεια. Μετά το 2015 και μετά τα Ζάππεια είχαμε τα προγράμματα Θεσσαλονίκης που εξαπάτησαν τον λαό.

Η Ελλάδα πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς στρατηγική και με τακτικισμούς χάνοντας συνεχώς έδαφος. Η χώρα και ο πολίτης επιβαρύνονται. Η υπερφορολόγηση τσακίζει την κάθε οικογένεια και την κάθε μικρή επιχείρηση και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους αδύναμους. Η εμμονή της κυβέρνησης στα υψηλά πλεονάσματα προκειμένου να μοιράσει επιδόματα στους πολίτες, φτωχοποιεί τους πολίτες, τους ανθρώπους, του μόχθου και είναι καταστροφική. Πρέπει να ηττηθούν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να μην επιτρέψουμε ξανά την παλινόρθωση συντηρητικών πολιτικών που δεν μπορούν να δώσουν λύση στον τόπο.

Για να δοθεί λύση στον τόπο χρειάζεται μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη με νοοτροπία ότι η πραγματική οικονομία πρέπει να στηριχθεί για να παράγει πλούτο και πρέπει να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος. Χρειάζεται ένα επιτελικό κράτος, αξιοκρατία και εξυπηρέτηση του πολίτη, ανάδειξη της αυτοδιοίκησης. Έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που μπορεί να αποτελέσει πυξίδα εξόδου από την κρίση, με το Σχέδιο Ελλάδα, το οποίο αναφέρεται στην ανάπτυξη, στην δικαιοσύνη, τις εργασιακές σχέσεις και το μέλλον του τόπου σε κάθε περιφέρεια.

Με το συνέδριο του καλοκαιριού πετύχαμε σύνθεση των πολιτικών θέσεων και βεβαίως της ταυτότητας της πολιτικής παράταξης. Είμαστε η οικογένεια της σοσιαλδημοκρατίας, του σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας. Το πρώτο βήμα είναι η εκλογή αρχηγού από την βάση. Στοίχημα για εμάς και ασφαλιστική δικλίδα για την ενότητα της παράταξης είναι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές.

Η ανατροπή της πόλωσης και του διχασμού, είναι παραπάνω από εφικτό σήμερα. Αυτός είναι και ο στόχος της παράταξής μας".

Τον Βασίλη Γκεγκέρογλου προλόγισε ο Γιάννης Χασιώτης, υπεύθυνος των διαδικασιών στην Ημαθία και στην συνέχεια διάβασε το βιογραφικό της Φώφης Γεννηματά.

{jlex}flickr:72157688364847604{/jlex}