Σταύρος Θεοδωράκης: "Αν ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα έχουμε μια δυνατή φωνή στις εκλογές" (φωτό & βίντεο)

Στην Ημαθία περιόδευσε την Τετάρτη ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου κεντροαριστερού φορέα Σταύρος Θεοδωράκης. Το πρωί βρέθηκε στη Νάουσα ενώ το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία στην Βέροια και απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών.

Στην τοποθέτησή του τόνισε: «Είμαστε πολύ κοντά στις εκλογές. Η διαδικασία είναι σημαντική. Αν ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα είναι καλό γιατί θα δημιουργηθεί ένας χώρος προοδευτικής λογικής και θα μπορέσουμε να έχουμε μια δυνατή φωνή στις επόμενες εκλογές ώστε η χώρα να βαδίσει στον δρόμο που της πρέπει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις υπογράμμισε:

  • Όταν κάποιος κατεβαίνει υποψήφιος, θεωρεί τον εαυτό του ικανό κι όχι τους υπόλοιπους. Εξ αρχής ξεκαθαρίσαμε ότι έχουμε αποφασίσει την συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Δώσαμε τα χέρια. Αλίμονο αν κάνουμε νέο φορέα για να έχουμε δυο κόμματα.
  • Εάν ψηφίσουν λιγότεροι 100.000 θα υπάρχει γκρίνια. Αν ψηφίσουν 200.000 όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Η διάθεση όλων είναι να ακολουθήσουν αυτόν που θα κερδίσει. Εγώ μπορώ να είμαι και στρατηγός και στρατιώτης. Δεν είναι ίδιο με αυτό που λέει η Γεννηματά, ότι αυτή η εγγυάται την ενότητα του χώρου.
  • Το νέο κόμμα, πρέπει να είναι προετοιμασμένο να κυβερνήσει. Για εμένα το πρώτο ζήτημα είναι ο περιορισμός του κομματικού κράτους και ένα μικρότερο δημόσιο. Ένα άλλο ζήτημα είναι η ανοιχτή παιδεία. Πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά από το εξωτερικό. Ένα τρίτο ζήτημα είναι η παρέμβαση στην αγορά, την φορολογία, ο αγροτικός τομέας. Πρώτος στόχος μας είναι να μην υπάρχει ακυβερνησία. Πρέπει να είσαι έτοιμος να συνεισφέρεις για να μην υπάρξει ακυβερνησία. Με ένα πολιτικό συμβόλαιο κι όχι μια συμφωνία για μοίρασμα θέσεων. Δεν θα κατέβει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κατέβει ένα νέο κόμμα με δυο κεφάλια που θα αγκαλιάζει και ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σε κάθε περίπτωση αναζητάμε κυβερνητική λύση κι όχι ακυβερνησία. Δεν συνεργαζόμαστε με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν θέλουμε ακυβερνησία, θα συνεργαστούμε με αυτόν που θα κερδίσει τις εκλογές βάσει ενός πολιτικού συμβολαίο.
  • Είμαι ο δεύτερος πολιτικός αρχηγός σε δημοτικότητα. Ο Λοβέρδος είπε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι κάτω του 10%. Αν έρθει και το Ποτάμι μπορούμε να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση. Από πού πηγάζει αυτό; Από την δύναμη του Ποταμιού. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση αλλά μπορούμε να πετύχουμε ένα διψήφιο ποσοστό.
  • Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι κόμμα εθνολαϊκισμού με ερασιτεχνικές λύσεις. Δεν έχουν κανένα σχέδιο. Όπως το 2015 αυτοσχεδίαζαν, έτσι και το 2017. Δεν κινδυνεύουμε από τον Τσίπρα αλλά από τον κακό μας εαυτό.
  • Είναι πολύ πιθανό να δοθεί μια σκληρή μάχη στις 19/11 αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί να μείνω εκτός από τον πρώτο γύρο. Δεν μπορείς να ξέρεις τις δυνατότητες των ανθρώπων. Τους βλέπεις στον...ανήφορο όταν κουβαλούν το κάρο. Καλό είναι οι ψηφοφόροι να βλέπουν τι έχουν πετύχει οι υποψήφιοι στην προσωπική τους ζωή.
  • Την εξ αποστάσεων ψηφοφορία την θέσαμε εμείς με συγκεκριμένο σχέδιο αλλά δεν έγινε δεκτή από τους άλλους αρχηγούς. Θετική απάντηση την στιγμή που έπρεπε από τους άλλους υποψηφίους δεν δόθηκε. Κακώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θα μπορούσαν να ψηφίσουν και τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Θα συσπείρωνε αυτή η επιλογή.
  • Για τα debate στην περιφέρεια, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις δυνατές συγκρούσεις. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Πρότεινα debate περιφερειακών μέσων διότι πιστεύω στην Ελληνική περιφέρεια.
  • Το νέο κόμμα, με εμένα αρχηγό, πρέπει να έχει έναν βαθμό ανανέωσης. Θα έχει και έμπειρους πολιτικούς. Η ηγετική ομάδα όμως θα έχει νέα ηγετικά στελέχη.
  • Κάτω από 100.000 θα είναι αποτυχία. Μπορούμε να γράψουμε νούμερο με 2 μπροστά.

(θα ακολουθήσει το βίντεο της ομιλίας)

Προλόγισε ο Γιάννης Χασιώτης

Τον Σταύρο Θεοδωράκη προλόγισε ο υπεύθυνος των διαδικασιών στην Ημαθία Γιάννης Χασιώτης. Απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη, ο κ. Χασιώτης τόνισε:  "Εμάς αυτούς τους απλούς πολίτες δεν μας ενδιαφέρει ποιος, αλλά πως μετά τις εκλογές θα προχωρήσουμε ενωμένοι. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται η όσο το δυνατόν η μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών. Επίσης μετά τις εκλογές δεν θα πρέπει να έχουμε «καπετανάτα» και όλοι σας θα πρέπει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων".

{jlex}flickr:72157687864548671{/jlex}