Αντιπροσωπεία εργαζομένων στους παιδικούς συναντήθηκε με τους βουλευτές Ημαθίας

Το Σάββατο 24/2/2018 αντιπροσωπία του Σωματείου Υπαλλήλων Δήμων Ημαθίας, αποτελούμενο από μέλη του Δ.Σ. , Εργαζόμενους στου Βρεφονηπιακούς σταθμούς και τον Πρόεδρο του ΚΑΠΑ κ. Στέργιο Διαμάντη επισκέφτηκε τους Βουλευτές του Νομού Αντωνίου Χρήστο , Καρασαρλίδου Φρόσω και Ουρσουζίδη Γεώργιο (ΣΥΡΙΖΑ) και Βεζυρόπουλο Απόστολο (ΝΔ) και τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν τόσο στις οικογένειες όσο και στους εργαζόμενους , με την νέα Νομοθετική Πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση καθώς και την ήδη ισχύουσα διάταξη για τις κτηριακές προδιαγραφές των βρεφονηπιακών σταθμών και ζητήσαμε να προωθήσουν στην Κυβέρνηση τα αιτήματα του Συλλόγου καθώς αυτά είναι στο γενικό πλαίσιο των Προτάσεων της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων των Δήμων (ΠΟΕ-0ΤΑ) και τα οποία είναι:

· Να παραμείνει ως έχει το δικαίωμα επιλογής των γονέων για την φοίτηση των παιδιών τους στο Νηπιαγωγείο ή στο Παιδικό Σταθμό.

· Να υπάρξει μεταβατική περίοδος τουλάχιστον τριών ετών προτού εφαρμοστεί το Π.Δ. για τις τεχνικές προδιαγραφές των παιδικών σταθμών.

· Να υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση των υφισταμένων δομών ώστε αυτές να δύναται να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα τόσο από την πολιτεία όσο και από τους Δήμους

· Να δοθεί βάρος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να ενισχυθούν και δημιουργηθούν νέες βρεφονηπιακές δομές

· Μόνιμη και σταθερή απασχόληση για όλους στους εργαζομένους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς