Κίνημα Αλλαγής: Πέντε κάλπες στην Ημαθία για την εκλογή συνέδρων

Πέντε κάλπες θα στηθούν στην Ημαθία για την εκλογή συνέδρων, για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό έκανε γνωστό ο τοπικό Γραμματέας της Νομαρχιακής Κώστας Ασλάνογλου, στην πρώτη συνέλευση του φορέα στην Ημαθία.

Συγκεκριμένα, θα στηθούν κάλπες στα εξής σημεία:

- Βέροια (θα ενσωματωθούν και οι Βεργίνα, Μακροχώρι, Ριζώματα, Άγιος Γεώργιος).

- Αλεξάνδρεια (θα ενσωματωθούν και οι Καβάσιλα, Πλατύ).

- Μελίκη

- Κοπανό (θα ενσωματωθεί και η Ειρηνούπολη)

- Νάουσα

Επικεφαλής των διαδικασιών ανάδειξης συνέδρων, για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 16-18 Μαρτίου, τέθηκε ο δικηγόρος Φώτης Καραβασίλης. Η διαδικασία εγγραφής νέων μελών θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα ενώ η υποβολή υποψηφιοτήτων για το συνέδριο μπορεί να γίνει μέχρι την Τετάρτη 28/2.

Αναφορικά με την πρώτη συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής στην Ημαθία, υπήρξαν τέσσερις ομιλητές, ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θωμάς Λιόλιος ως εκπρόσωπος του Ποταμιού (αντί της Γιάννας Παναγοπούλου που δεν μπόρεσε να έρθει για λόγους υγείας) και ο Πασχάλης Τάσιος ως εκπρόσωπος του ΚΙΔΗΣΟ (στο παρακάτω βίντεο οι ομιλίες τους).

Ο κ. Αρβανιτίδης δήλωσε αισιόδοξος για την συνέχεια, υπογράμμισε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια, υποστήριξε ότι πρέπει να ξαναφτιαχθεί ο χώρος για να είναι ωφέλιμος στην κοινωνία, επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ μπήκε ανάμεσα στην τυφλή σύγκρουση αριστεράς - δεξιάς και κατέληξε λέγοντας ότι ο νέος φορέας πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρη διακήρυξη, να αποκτήσει κανόνες, να σέβεται την διαφορετική άποψη και τις διαδικασίες και γενικά να είναι ένα ανοικτό κόμμα.

Ο Θωμάς Λιόλιος τόνισε ότι το ιδρυτικό συνέδριο πρέπει να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που θα αφήσει πίσω της η κρίση στην μεταμνημονιακή εποχή. Σύμφωνα με τον κ. Λιόλιο, πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία των προηγούμενων ετών ώστε να υπάρξουν απαντήσεις για ζητήματα όπως η ελάττωση του δημοσίου χρέους, η στρατηγική για το ιδιωτικό χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και το νέο πρόγραμμα επενδύσεων που χρειάζεται η χώρα, οι παρεμβάσεις στην παιδεία και τέλος ένα σχέδιο ανακούφισης όσων έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο κ. Τάσιος υποστήριξε ότι ο νέος φορέας χρειάζεται ένα νέο πολιτικό αφήγημα και πρόσθεσε ότι αυτό θα πρέπει να είναι το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της κρίσης. Ο κ. Τάσιος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η διαύγεια, που ήταν ωφέλιμες για το κράτος και την κοινωνία. Επίσης σημείωσε, ότι ο νέος φορέας πρέπει να κάνει ορατές τις διαχωριστικές γραμμές που βρίσκονται ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής, στην Δεξιά και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντική η ενότητα του χώρου και ότι το ιδρυτικό συνέδριο έπρεπε να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα όπως για παράδειγμα ημερίδες για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς κ.α.

{jlex}flickr:72157693070712174{/jlex}