Εθελοντική αιμοδοσία από την ΟΝΝΕΔ Ημαθίας

Με κεντρικό σύνθημα «15΄ για ‘σένα, μια ζωή για κάποιον» η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) διοργανώνει Πανελλαδική Εθελοντική Αιμοδοσία, από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Απριλίου. Στη δράση συμμετέχει όπως και προηγούμενες φορές και η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, μέσω της Νομαρχιακής Επιτροπής της Οργάνωσης και των Τοπικών Οργανώσεών της, στους Δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας. Η αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ, σε σχέση με όλη την περιοχή της Ημαθίας, γίνεται στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ αναφέρει: "Με αφορμή το τριήμερο της Αιμοδοσίας που διοργανώνουμε, ως ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, ως ΟΝΝΕΔ Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας, απευθύνουμε κάλεσμα, όχι μόνο στα μέλη μας, αλλά σε όλους τους συμπολίτες μας, για να συμβάλουν σε αυτή μας την προσπάθεια, προσφέροντας μια φιάλη αίμα, η οποία αναπληρώνεται άμεσα από έναν υγιή οργανισμό, μπορεί όμως, να σώσει μια ανθρώπινη ζωή την κρίσιμη στιγμή. Καλούμε επίσης τους συμπολίτες, ακόμα και αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη δράση της ΟΝΝΕΔ, να το κάνουν ιδιωτικά ή μέσω άλλου φορέας και να ενισχύσουν τις τράπεζες αίματος της χώρας ως εθελοντές αιμοδότες.

Η τράπεζα αίματος της ΟΝΝΕΔ δεν συντρέχει μόνο τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ, αλλά παρέχει υπηρεσίες σε οποιονδήποτε πολίτη έχει ανάγκη. Και προφανώς δεν δημιουργήθηκε για να διαχωρίζει, αλλά αντίθετα, για να θυμίζει έμπρακτα αυτά που μας ενώνουν και που, τελικά, μας καθιστούν κοινωνία πολιτών. Για τον λόγο αυτό, ο Τράπεζα Αίματος της ΟΝΝΕΔ εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικών δράσεων και εθελοντισμού της Οργάνωσης, με γενικό τίτλο «Δεν είσαι μόνος», στο οποίο δυναμικά και μαζικά συμμετέχει και η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας".