Τζήμερος από την Βέροια: "Μείωση φορολογίας, πάταξη κρατισμού και αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο" (video)

Ομιλία στην Βέροια πραγματοποίησε ο επικεφαλής της "Δημιουργίας Ξανά" Θάνος Τζήμερος. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην Ελιά και ο ομιλητής ανέπτυξε την πρόταση του κόμματός του που στηρίζεται στην δραστική μείωση της φορολογίας, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την πάταξη του κρατισμού, αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων (δείτε στο βίντεο την ομιλία του) .

"Δεν υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι. Όταν η φορολογία αυξάνεται το κίνητρο για δουλειά μειώνεται. Όταν στα διπλανά...μαγαζιά η φορολογία είναι 10%, δεν προτιμά κανένας να κάνει επενδύσεις σε εμάς" τόνισε.

Για την δημόσια διοίκηση είπε ότι μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια εκσυγχρονισμού ενώ χαρακτήρισε "καρκίνο" τον κρατικό συνδικαλισμό. "Χρησιμοποιούν την δική τους...κασέτα, αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Στόχος τους να τρέφονται από τον κόπο των άλλων. Το κόστος των απεργιών κόστισε στο δημόσιο τα τελευταία 30 χρόνια 135 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς προτείνουμε αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου" επεσήμανε και πρόσθεσε: "Η λύση στις συνεχείς απεργίες στο δημόσιο είναι το απολύεστε".

Αναπτύσσοντας την πρόταση του κόμματός του, επικαλέστηκε τις αλλαγές που έφερε στην διαλυμένη Μεγάλη Βρετανία η πολιτική της Μάργκαρετ Θάτσερ ενώ παρουσίασε στο κοινό τις αλλαγές που έφεραν παρόμοιες πολιτικές στην Σιγκαπούρη, στη Νότια Κορέα και την Εσθονία. "Το κράτος είναι σαν ένα νοικοκυριό. Δεν μπορείς να ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που εισπράττεις.

Αναφορικά με την φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνει η "Δημιουργία Ξανά", τα βασικά σημεία είναι:

- Φορολογία 12% σε όλους, φυσικά και νομικά πρόσωπα.

- Όλα τα έξοδα να εκπίπτουν από την φορολογία όλων. Να φορολογείτε το περίσσευμα.

- ΦΠΑ 15% και 9% για αγαθά εκτάκτων αναγκών.

- έναρξη επιχείρησης με μια υπεύθυνη δήλωση και έλεγχος μετά.

- ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικού φορέα.

- απελευθέρωση αγοράς εργασίας, κατάργηση εθνικών και συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

- πλήρης εφαρμογή της πληροφορικής στο δημόσιο και κατάργηση του χαρτιού.

{jlex}flickr:72157696563158565{/jlex}