Σκοπιανό, κράτος, μετεκλογικές συμμαχίες συνταγματική αναθεώρηση, φορολογία και εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία Καμίνη στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Πολιτική ομιλία στην Βέροια, εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών του Κινήματος Αλλαγής για την εκλογή Συντονιστικών Επιτροπών στους τρεις Δήμους του Νομού Ημαθίας, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιώργος Καμίνης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στις μετεκλογικές συμμαχίες του Κινήματος, στις παρεμβάσεις στο κράτος, στο σχέδιο Κλεισθένης, στην Συνταγματική Αναθεώρηση, στην φορολογία και έκλεισε την τοποθέτησή του με τα εσωτερικά του νέου κόμματος (δείτε την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί).

Σκοπιανό: Αλλάζουν τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή με την τακτική των ΗΠΑ να απομονώνονται. Η Ελλάδα έχει Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Το κενό στα Βαλκάνια προσπαθεί να το καλύψει η Ρωσία αλλά δεν την ευνοεί η διεύρυνση της Ε.Ε. Δεν επιτρέπεται να αγνοούνται οι αλλαγές των δεδομένων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει σύνθετη ονομασία, erga omnes, συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων και κανένας αλυτρωτισμός. 

Μετεκλογικές συμμαχίες: Είναι ψεύτικο δίλημμα με ποιον θα συνεργαστεί το Κίνημα μετά τις εκλογές. Πριν την συμφωνία για συνεργασία θα γίνει συζήτηση πάνω σε προγράμματα. Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ είναι δεδομένη η συνεργασία. Το πρόγραμμα που ενέκρινε το Κίνημα Αλλαγής στο συνέδριο του είναι ότι πιο προχωρημένο υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρεμαστεί πάνω στο Κίνημα Αλλαγής γιατί καταρρέει η συνεργασία του με τον Καμμένο. 

Δημόσιο: Ο μέγας ασθενής είναι το κράτος. Χρειάζεται αξιολόγηση παντού, ακόμη και στο δημόσιο. Επίσης χρειάζεται αποκέντρωση προς τα κάτω, προς τους δήμους που είναι πιο κοντά στον πολίτη. 

Κλεισθένης 1: Φέρνει γελοία μπαλώματα για να περάσει η απλή αναλογική. Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κατά της απλής αναλογικής αλλά έτσι όπως έρχεται φέρνει ακυβερνησία και δημιουργεί δημάρχους με πήλινα πόδια πάνω σε κινούμενη άμμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αυτή την αλλαγή, γιατί δεν έχει στελέχη στην τοπική αυτοδιοίκηση και διατηρεί τον δεύτερο γύρο για να γίνονται παζάρια. 

Συνταγματική αναθεώρηση: Ζητήματα που πρέπει να αλλάξουν είναι η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δεν πρέπει να μπορεί να διαλύσει την Βουλή, να απεγκλωβιστεί η Δικαιοσύνη από την Εκτελεστική Εξουσία, να συσταθούν μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Φορολογία: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει την χώρα στην επόμενη ημέρα μετά τον Αύγουστο. Στραγγίζει με τους φόρους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για συσσωρεύσει πλεονάσματα για να μοιράσει προεκλογικά χρήματα. 

Εσωτερικά Κινήματος Αλλαγής: Το Κίνημα πρέπει να εξειδικεύσει τις θέσεις του και να πει στον κόσμο απλά πράγματα. Το εγχείρημα με την ίδρυση νέου φορέα ήταν δύσκολο. Υπάρχουν διαφωνίες στον χώρο αλλά διογκώνονται από τα ΜΜΕ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά προσπαθούν να εισβάλουν στον χώρο για να τον αλώσουν. . Μετά τις εκλογές του Νοέμβρη, δεν υπάρχουν πρόσωπα αλλά μόνο το Κίνημα. Ο κόσμος θέλει καθαρές λύσεις. Η πρόκληση είναι τεράστια.

{jlex}flickr:72157697336920264{/jlex}