Logo

Την εξοντωτική εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας πρέπει να την ματαιώσουμε

Του Χρυσόστομου Χατζόπουλου

Κύριε διευθυντά, αισθάνομαι την ανάγκη πάλι να εκφράσω από τις στήλες της εγκρίτου ηλεκτρονικής εφημερίδας σας, την ευγνωμοσύνη μου προς την ετερόκλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για όλα όσα υπέρ της Μακεδονίας έπραξε και πράττει.

Ιδιαιτέρως μάλιστα επιθυμώ να τονίσω τα αισθήματα μου αυτά, διότι αντιλαμβάνομαι ότι είναι καθήκον παντός πολίτου να καταφεύγει εις τον τύπον όχι μόνον διά να μεμφθεί αλλά και για να επαινέσει.

Δυστυχώς δε εις την πατρίδα μου είμεθα πολύ εύκολοι εις κατηγορίας και εις μεμψιμοιρίαν όταν βλέπουμε κάτι «αξιόλογο» όπως το βδελυρό έγκλημα που διαπράχθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση εκχωρώντας τα ιερά και τα όσια της Μακεδονίας, πράξη που θεωρήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως κοσμοϊστορικό γεγονός που διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Επειδή σε αυτήν την ενέργεια της κυβέρνησης δεν υφίσταται κάτι το αξιόλογο για την πατρίδα μας παρά μόνο η εγκληματική προσφορά, δεν δύναμαι να την επαινέσω αλλά αντιθέτως να μεμφθώ αφού ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης και της καχυποψίας στην περιοχή, αλλά και δικαιώνει όλους όσους πλάθουν ιστορία και σφετερίζονται ιστορία άλλων.

Έτσι οι Σκοπιανοί με την υφαρπαγή όλων των εκχωρηθέντων Μακεδονικών όρων, Μακεδονοποιήθηκαν και τον στρατό τους ονόμασαν Μακεδονικό, ίσως μετά και Μακεδονική Φάλαγγα.

Έτσι οι κ. Τσίπρας – Καμμένος παραχώρησαν την ελληνική συναίνεση στους Αμερικανούς - Γερμανούς συμμάχους και εταίρους μας να τοποθετηθεί «ταφόπλακα» πάνω στη Μακεδονία για τα γεωπολιτικά συμφέροντα τους.

Καθ’ όσον ως οσονδήποτε ισχυρόν και αν είναι το δίκαιο μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να είναι ισχυρότερον του συμφέροντος μιας μεγάλης δύναμης όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι τρομερό πράγμα να μπορεί η Ελλάδα να ζήσει μόνη της, να στηριχθεί στα πόδια της, να μη ζητιανεύει με ανταλλάγματα, αιωνίως πρέπει να κρατά τον δίσκο της επαιτείας. Ξέρουμε τι είναι το σωστό αλλά δεν έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε διότι το κομματικό συμφέρον κατισχύει του εθνικού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας έχει γεμίσει θλίψη και απογοήτευση, εξεγείρεται η ψυχή των Ελλήνων Μακεδόνων με την ιδέα ότι τώρα ύστερα από αιώνες αιμάτων και ανέκφραστων θυσιών δια την Μακεδονία μας θα υποχρεωθούμε να αποχαιρετήσουμε το ένδοξο όνομα της και να το παραχωρήσουμε σ' αυτούς, οι οποίοι αιώνες κατεδίωξαν, κατέκλεψαν και μας κατατυράννησαν.

Όταν βλέπεις αυτήν την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και την ταπείνωση της δεν μπορείς να μην συλλογίζεσαι την εποχή του Μακεδονικού κράτους με ηγεμόνα τον Φίλιππο Β’ και τον Μέγα Αλέξανδρο, τους οποίους δεν έμοιασε κανένας άλλος έλληνας ηγέτης.
Βρισκόμαστε σε καιρούς δύσκολους δίχως κορυφαίες φυσιογνωμίες δίχως υψηλού αναστήματος ηγέτες που να «κουβαλήσουν» τα όνειρα των ελλήνων, όπως έπραξε ο Φίλιππος Β’ και ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας.

Ο Φίλιππος Β’ με την παρότρυνση του Ισοκράτη ανέλαβε τις πολιτικές υποθέσεις των Ελλήνων, είχε δείξει ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την ένωση των Ελλήνων και ο Μέγας Αλέξανδρος εν συνεχεία απέτρεψε τον ασιατικό κίνδυνο, διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στην Ασία, εδημιούργησε τον Ανατολικόν Ελληνισμόν. Ο ελληνικός πολιτισμός υποτάσσει εις την γοητείαν του όλη την Ανατολή.

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι στην Αθήνα υπάρχει κυβέρνηση χωρίς σοβαρά εθνικά βαρίδια. Η ετερόκλητη κυβέρνηση δυστυχώς δεν παρουσιάζει ώριμη τη συνείδηση του ιστορικού παρελθόντος και την ιστορική αποστολή. Δεν γνωρίζουν τι είναι και τι πρέπει να θέλουν αφού είναι αποστραβωμένοι από την εξουσία.

Για αυτό θεωρώ εύστοχη την πρωτοβουλία της οργανωτικής επιτροπής να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 7.30μμ συλλαλητήριο στην Βεργίνα (Αιγές) στον ένδοξο αυτό τόπο, την κάρδια του λαμπρού της παρελθόντος που ποτέ δεν ξεχάσαμε ούτε στιγμή ποια είναι η σημασία του χώρου της.

Με το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ο λαός θα εκφράσει τη θέση του βροντοφωνάξει και καθαρά «ΟΧΙ» στην προδοτική ενδοτική συμφωνία των Πρεσπών 17-6-2018.
Η ιστορία των Μακεδόνων γράφτηκε στη Βεργίνα, μυθικό τόπο της βασιλείας των Μακεδόνων, είναι ο θρύλος του βασιλιά Φιλίππου Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ζωντανεύει στην καρδιά της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνική. Ο αρχαιολογικός της χώρος επίσης αποτελεί τη ζωντανή ιστορία και είναι άμεσος η επίδραση του επί της ιστορικής εθνικής συνειδήσεως του κάθε Έλληνα που επισκέπτεται την Βεργίνα που είναι ένα απέραντο μουσείο και συμβάλλει στην ανάπτυξή της ιστορικής εθνικής συνείδησης που την έχουμε σήμερα τόσο πολύ ανάγκη περισσότερο από ποτέ διότι το κομματικό συμφέρον κατίσχυσε του εθνικού.

Έχω την άποψη ότι η συλλογική εθνική ιστορική συνείδηση πολλών πολιτικών νιώθει ορφανή, δι’ αυτό είναι χρήσιμο να επισκέπτονται τα διάφορα μνημεία – ναούς – αρχαιολογικούς χώρους που σώζονται από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, διότι αποτελούν σοβαρό παράγοντα διαμορφώσεως της εθνικής συνειδήσεως. Είναι άμεσος η επίδραση των επί της ιστορικής εθνικής συνειδήσεως του κάθε Έλληνα που τα επισκέπτεται (Δίον – Αιγές – αρχαία Πέλλα – Ολυμπία – Δελφούς – Ακρόπολη Αθηνών – Φιλίππους – Δωδώνη – Επίδαυρο) και λοιπά.

Και τονίζω ότι δια τη νίκη του αποτελέσματος των μεγάλων μαζικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που γίνονται δεν αρκεί μόνο να είναι δίκαιος ο αγώνας, αλλά πρέπει και οι λαμβάνοντες μέρος στην διαμαρτυρία να είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι αγωνίζονται για το δίκαιο και ιερό της Μακεδονίας μας, που οι γείτονες μας με την αρωγή της σημερινής κομουνιστικής κυβέρνησης προσπαθούν να επιβάλλουν δια της βίας το άδικο, να τους παραχωρηθεί η εθνική μας κληρονομιά που δεν έχομαι το δικαίωμα να αποποιηθούμε, αλλά απεναντίας δημιουργεί υποχρέωση μας διά την διατήρηση της κληρονομιάς και παράδοση καλυτέρας κληρονομιάς εις τα παιδιά μας και τους μεταγενέστερους Έλληνες, όπως το συνοψίζει και ο ποιητής: «Χρωστάμε σ' όσους, ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθουν και θα περάσουν, κριταί θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι και οι νεκροί».

Να μην λησμονούμε τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν στη διάρκεια του αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας και καθαγίασαν με το τίμιο αίμα τους την ιερά γη της Μακεδονίας μας, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του πολιτισμού και όπως λέει ο Όμηρος: «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πατρίς».

Στο σημείο αυτό παραθέτω τρία ερωτήματα και την ειλικρινή απάντηση επί των ερωτημάτων αυτών ας την δώσει ο κάθε έλληνας Μακεδόνας για τον εαυτόν του και ας ερευνήσει να τη βρει στο στενό και ευρύ κύκλο των γνωριμιών του, στον καθημερινό ελληνικόν βίον και στο πλήθος των εκδόσεων και των πολιτικών που παραποιούν και παρερμηνεύουν την ελληνική ιστορία. Η ιστορία δεν αποτελεί παρελθόν αλλά ποινικό μητρώο από το οποίο επισκιάζονται οι λαοί. Ποιοι λαοί; Εγώ πιστεύω ότι, εάν το σύνολο των σημερινών ελλήνων είχε ανεπτυγμένη ιστορικήν εθνικήν συνείδησιν δεν θα ζούσε το έθνος το σημερινό δράμα της εγκληματικής προδοσίας.

Γι' αυτό θέτω τα παρακάτω ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων:

1) Αισθανόμαστε άραγε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί οι σημερινοί Έλληνες Μακεδόνες την ιστορία του έθνους μας εις όλην την διαδρομήν της ζωντανή ενώπιων μας και την αφήνουμε να μας διδάσκει και να μας εμπνέει και να μας οδηγεί;
2) Ποια θέση κατέχουν εις την σκέψη των Νεοελλήνων οι μεγάλοι άνδρες της κλασικής αρχαιότητος και μεγάλοι έλληνες πατέρες του χριστιανισμού;
3) Συγκινούμεθα και υπερηφανευόμεθα οι σημερινοί Έλληνες διά την εθνική μας παράδοσηη ή συγκινητοποιούμεθα μονόν εις στιγμές εθνικής κρίσεως όπως η σημερινή με το Σκοπιανό που ενδοτισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πρωτοφανής;

Δι' αυτό η κραυγή της Μακεδονίας καλεί σε μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για να πνίξουν με το σάλιο της αηδίας τους περισσότερους εκπροσώπους μας που μολύνουν την Μακεδονική ατμόσφαιρα.

Ο αέρας πάνω στους Έλληνες της Μακεδονίας είναι βαρύς και αποπνικτικός, θα ξεσηκώσει τις πιο πλατιές μάζες σε επικούς αγώνες για τη Μακεδονία και θα αποκατασταθεί το εθνικό σφάλμα που επιτελέσθει εις βάρος μας.

Την εξοντωτική εκχώρηση πρέπει να την ματαιώσουμε. Κάθε Μακεδόνας πατριώτης πρέπει να κινητοποιηθεί με κάθε τρόπο για τη σωτηρία της Μακεδονίας από τα νύχια του συρφετού σλαβικού κρατιδίου των Σκοπίων. Παράλληλα πρέπει να διαφωτίσουμε όλον τον ελληνικό λαό ότι δεν έκλεισε ακόμα η κουμμουνιστική ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κυβέρνηση το βιβλίο εκχωρήσεων, έρχεται το τμήμα Βορείου Ηπείρου και για να αποφύγουμε και άλλα δεινά ας θυμηθούμε το ρητό φιλοπατρίας που διαλαλεί ο Πλάτων: «Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστί η πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον».

Γιατί μια καινούργια σελίδα άνοιξε στο Μεγάλο δυσεπίλυτο κεφάλαιο της Μακεδονίας μας από σφάλματα όλων των κυβερνήσεων και υπ’ αυτάς τα σημερινάς συνθήκας δεν ημπορούμε να είμεθα αισιόδοξοι διά των μέλλον.

Ο Χρυσόστομος Χατζόπουλος είναι πρώην δήμαρχος Βεργίνας

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb