Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από την Βέροια ο Γιάννης Μανιάτης - Καμία απάντηση για το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" (φωτογραφίες, βίντεο)

Με αφορμή την ομιλία της Φ. Γεννηματά στις Σέρρες την Τετάρτη 18 Ιουλίου, κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από τον πρώην Υπουργό Γιάννη Μανιάτη και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής Στέφανο Παραστατίδη βρέθηκε στην Βέροια και είχε σύσκεψη με τοπικά στελέχη. Νωρίτερα, ο κ. Μανιάτης μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα (δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του).

Για την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, είπε ότι χάθηκε μια ευκαιρία να αποκτήσει η χώρα ισχυρές τοπικές κυβερνήσεις.

Για την μεταμνημονιακή εποχή, σημείωσε ότι με δεδομένη την ρευστή περιοχή των Βαλκανίων, χρειάζεται μια σοβαρή κυβέρνηση για να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα. Τόνισε ακόμη ότι τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση μέχρι το 2060 δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν.

Για την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μανιάτης είπε ότι το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την συμφωνία διότι δημιουργεί άπειρες πληγές και ενισχύει τον αλυτρωτισμό. Σημείωσε ακόμη ότι το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να μην υπάρξει ακόμη πρόσκληση στα Σκόπια από το ΝΑΤΟ και χαρακτήρισε τραγέλαφο την διαφωνία Τρίπρα - Καμμένου στο ΝΑΤΟ για την συμφωνία. Όσο κι αν πιέστηκε ο κ. Μανιάτης δεν απάντησε στο ερώτημα αν το ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" ή την σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Θυμίζουμε, ότι τον προηγούμενο μήνα ο κ. Καμίνης τόνισε στην Βέροια ότι θέση του ΚΙΝΑΛ είναι η σύνθετη ονομασία.

Για τον αγροτικό τομέα, ο Μανιάτης είπε ότι έχει ανάγκη ένα νέο ξεκίνημα ενώ για τον κανονισμό του ΕΛΓΑ σχολίασε ότι χρειάζεται αναθεώρηση.

Ερωτηθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του τύπου που εμπλέκουν την Μητρόπολη Βεροίας με τις παρεμβάσεις Ρώσων, απέφυγε να απαντήσει δηλώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ περιμένει επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει όλα τα πετυχημένα αυτοδιοικητικά του στελέχη.

{jlex}flickr:72157669211906957{/jlex}