Αυγενάκης: "Προτεραιότητα της ΝΔ ο πρωτογενής τομέας" - Πως κινείται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ΝΔ (φωτογραφίες, βίντεο)

Κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον Γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη, περιόδευσε στην Ημαθία και επισκέφθηκε συνεταιρισμούς της περιοχής, τον αντιπεριφερειάρχη Κώστας Καλαϊτζίδη και τον Μητροπολίτη. Μαζί με τον κ. Αυγενάκη ήταν ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, η Κατερίνα Μάρκου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας Προέδρου ΝΔ, ο τοπικός βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας.

«Η ΝΔ θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και το επιχειρείν» ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο κ. Αυγενάκης στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο γραμματέας της ΠΕ του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης τονίζοντας ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα κάνει παρεμβάσεις στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό αλλά και προς την μείωση του κόστους παραγωγής.

Μιλώντας το βράδυ στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, διατράνωσε την αντίθεση της ΝΔ στην συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας ότι δημιούργησε θυμό και αγανάκτηση στους Μακεδόνες και άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα λέγοντας ότι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες, είναι ψεύτης και ανήκει σε πολιτική συμμορία. "Θα κάνουμε τα πάντα να φύγει αυτή η κυβέρνηση" σχολίασε. 

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και χαρακτήρισε την Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην φορολόγηση των πολιτών.

Κριτική στην κυβέρνηση για την συμφωνία των Πρεσπών άσκησε και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης λέγοντας ότι παραδόθηκε στα Σκόπια η γλώσσα και η ιθαγένεια. 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας είναι βασική προτεραιότητα της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει πρόγραμμα που θα φέρει επενδύσεις στην χώρα.

Σε ερώτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι η ΝΔ συστήσει επιτροπή που δουλεύει μεθοδικά, σημείωσε ότι η προτεραιότητα είναι οι περιφέρειες, οι πρωτεύουσες νομών και κάποιοι κομβικοί μικρότεροι δήμου ενώ μεγάλη προτεραιότητα και εκεί που έχει πέσει το μεγάλο βάρος είναι οι εθνικές εκλογές. Ερωτηθείς, απάντησε ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι επιλογή της ΝΔ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και χαιρέτισε, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας ενώ την ευθύνη του συντονισμού είχε η Συρμούλα Τζήμα Τόπη.

{jlex}flickr:72157673172604688{/jlex}