Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και κάλεσμα για στήριξη του ΚΙΝΑΛ από Χριστοδουλάκη, Έξαρχο στην Βέροια (βίντεο)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε από το 2015 και μετά και κάλεσμα στους ψηφοφόρους να στηρίξουν στις εκλογές το Κίνημα Αλλαγής ήταν τα κεντρικά σημεία στις δηλώσεις του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη και του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Έξαρχου, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Βέροια, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Φώφης Γεννηματά στην ΔΕΘ.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλάκης σχολίασε για την έξοδο από το μνημόνιο ότι δεν θα υπάρχει φθηνός δανεισμός από εδώ και πέρα ενώ τα πλεονάσματα που πρέπει να παρουσιάσει η χώρα υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της. Ο κ. Χριστοδουλάκης συνεχίζοντας μίλησε για στρατηγική ήττα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τυχοδιωκτισμό, συντηρητική πολιτική και ψεύτικες ελπίδες. 

Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ακόμη ότι η παλινόρθωση της ΝΔ δεν μπορεί να είναι η απάντηση στην κρίση.

Ο Βασίλης Έξαρχος αναφέρθηκε στον αγροτικό τομέα και τόνισε ότι οι αγρότες είναι σε απόγνωση από τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις ενώ στις περιοχές που υπήρξαν ζημιές, η κατάσταση είναι απελπιστική. Ο κ. Έξαρχος είπε ότι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέτυχε παταγωδώς και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ως πρόταση ένα σχέδιο αναζωογόνησης της υπαίθρου, με φορολογική αποσυμπίεση, με αποσύνδεση του υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα, θεσμοθέτηση αφορολόγητου λογαριασμού τραπέζης για τους αγρότες, εξυγίανση της αγοράς.

Σε ερωτήσεις που τέθηκαν για την στάση του ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε ότι όλα τα εκλεγμένα στελέχη θα έχουν τον πρώτο λόγο στο θέμα της στήριξης και πρόσθεσε ότι το ίδιο θα συμβεί και στον δήμο Βέροιας. Προτεραιότητα του ΚΙΝΑΛ αποτελούν οι περιφέρειες, οι δήμοι - πρωτεύουσες νομών και οι δήμοι άνω των 40.000 κατοίκων. Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι στην περιφερειακές εκλογές το ΚΙΝΑΛ θα κινηθεί αυτόνομα. Τέλος δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη ποιους υποψηφίους θα στηρίξει.

Σε ερώτηση για τις εθινικές εκλογές, απάντησε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο όποτε γίνουν εκλογές να καταθέσει ψηφοδέλτια. Έχει γίνει ήδη η καταγραφή στελεχών ενώ υπάρχει ακόμη η δυνατότητα αυτοπροτάσεων. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν και έως το τέλος Οκτώβρη θα έχει κλείσει ο μεγάλος κορμός των ψηφοδελτίων που έχει στόχο την ενότητα, την διεύρυνση και την πολιτική ανανέωση.

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Χριστοδουλάκης σχολίασε: "Δεν έχουμε κάψα εξουσίας αλλά δεν είμαστε και κόμμα διαμαρτυρίας. Αν δημιουργηθεί προοδευτική ατζέντα θα συνεργαστούμε με το νικητή των εκλογών".

Οι κ. Χριστοδουλάκης - Έξαρχος συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη ενώ το μεσημέρι είχαν συνάντηση με στελέχη του Κινήματος στην Ημαθία.

kinal stelexi