Το ΜΛ ΚΚΕ για τα 127 Ημαθιώτικα ακίνητα που είναι στο υπερταμείο

Ανακοίνωση  για την ένταξη προς αξιοποίηση στο Υπερταμείο 127 ακινήτων από την Ημαθία εξέδωσε η Κ.Ο Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

"Όπως έγινε γνωστό, τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από τις δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, η κυβέρνηση προώθησε για ένταξη στο γνωστό Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων 127 ακίνητα από την Ημαθία (όπως και από ολόκληρη την Ελλάδα) , με βάση σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε μέσα στο καλοκαίρι.

Η ένταξη όλων αυτών των ακινήτων (και της ΠΕ Ημαθίας) στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία».

Πρόκειται για στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου για "αξιοποίηση" των υποδομών που μοναδικό στόχο έχει την αύξηση της κερδοφορίας του.

Την πολιτική αυτή υπηρετεί πιστά τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προκάτοχοι της.

Υπάρχει πλέον πλούσια πείρα πού οδηγεί η με οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίηση υποδομών αλλά και υπηρεσιών γενικότερα. Ακριβότερες υπηρεσίες, χαράτσια, παραπέρα εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και σε τελευταία ανάλυση ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των «ασημικών της χώρας», υποθήκευση ουσιαστικά του μέλλοντος της!

Η Κ.Ο Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους φορείς της περιοχής να αντισταθούν στην πολιτική αυτή. Να οργανώσουν την πάλη του ενάντια στο ξεπούλημα των ακινήτων αυτών, αλλά και γενικότερα στην πολιτική «εκποίησης των πάντων» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των απαιτήσεων των «δανειστών» μας. Ο λαός δεν οφείλει τίποτα".