Το ΚΚΕ παρουσίασε τους υποψηφίους δημάρχους του σε Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του

Τους υποψηφίους δημάρχους του στην Ημαθία και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε το ΚΚΕ. Την παρουσίασε έκανε η τοπική γραμματέας Μαίρη Παπαδοπούλου. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι:

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποψήφιος θα είναι ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, 38 ετών, πολιτικός μηχανικός, στον δήμο Βέροια ο Γιώργος Μελιόπουλος, 48 ετών πυροσβέστης, στον δήμο Νάουσας ο Θωμάς Τσουκαλάς, χειρούργος γιατρός 56 ετών και στον στον δήμο Αλεξάνδρειας ο Ηλίας Ιακωβίδης, 34 ετών, βιομηχανικός εργάτης.

Στην τοποθέτησή της η Μαίρη Παπαδοπούλου μεταξύ των άλλων σημείωσε:

«Είσοδος νέων δυνάμεων και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο το ΚΚΕ. Πρέπει να αξιοποιηθεί η πείρα από τους εργαζόμενους και να γίνει κτήμα η πρόταση των εργαζομένων. Πρέπει να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις που έφεραν τους εργαζόμενους εδώ. Δεν θα είναι εύκολη η μάχη. Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτη κυβέρνηση και εξαπατά με μαεστρία τον λαό. Φοράει το ψευτοπροοδευτικό φωτοστέφανο για να ψαρέψει ψήφους από τον λαό. Σήμερα κριτήριο δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η πολιτική που στηρίζουν».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Να σηκώσουμε ανάστημα και να διεκδικήσουμε τις απώλειες που είχαμε. Να μπουν μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας» και ανέφερε μια σειρά από υποδομές που είναι μέσα στους στόχους του.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος σημείωσε: «Μια σειρά αντιδραστικών νόμων έχουν μετατρέψει τους δήμους σε μακρύ χέρι του κράτους. Δημοτική αρχή Βέροιας και παρατάξεις, συμφωνούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές. Αποδέχονται το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων με την αποδοχή της αρχής της αναλογικότητας. Το δίλημμα είναι ένα, δήμαρχος υπηρέτης του κεφαλαίου ή δήμαρχος με το λαό» και πρόσθεσε μια σειρά από παρεμβάσεις και προτάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Ο Θωμάς Τσουκαλάς υπογράμμισε: «Σήμερα η θέση μας είναι ότι δεν υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ένας ιμάντας που μεταφέρει τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης» και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Ηλίας Ιακωβίδης σημείωσε: «Η λύση βρίσκεται στην συσπείρωση στους συνδυασμούς και να φτιάξουμε δήμους που να μάχονται υπέρ των συμφερόντων του λαού. Στην Αλεξάνδρεια υπάρχει έλλειψη σε υποδομές και υπάρχουν πολλά προβλήματα. Λύση υπάρχει και βρίσκεται στην Λαϊκή Συσπείρωση».