Συλλαλητήριο στην Βέροια για την Συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι (φωτογραφίες, βίντεο)

Την διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Βέροια, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου ως διαμαρτυρία στην Συμφωνια των Πρεσπών, αποφάσισαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ημαθίας. Το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου, στις 12 το μεσημέρι και παράλληλα θα υπάρξει κινητοποίηση για κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών για να δοθεί χαρακτήρας Πανημαθιώτικης διαμαρτυρίας. Αν το θέμα πάει στην Βουλή νωρίτερα, θα αλλάξει μέρα το συλλαλητήριο.

Επίσης, στην συνάντηση που έλαβε χώρα στην Πατρίδα, αποφασίστηκε να είναι δυναμική παρουσία και στο συλλαλητήριο των Αθηνών. Οι λεπτομέρειες για την μετακίνηση στην Αθήνα θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που βρέθηκε για τις ανάγκες άλλης εκδήλωσης στην Ημαθία. Στην τοποθέτηση του τάχθηκε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και τόνισε ότι πρέπει ο λαός να αποφασίσει με δημοψήφισμα. Επίσης σημείωσε ότι αν δεν γίνει αυτό δεκτό, να ψηφιστεί από την Βουλή το θέμα με 180 βουλευτές κι όχι με 151. Ακόμη τάχθηκε γενικά κατά της αναγνώρισης του κράτους των Σκοπίων για να μην αποκτήσουν πρόσβαση στην θάλασσα οι γείτονες μας και κατά της ένταξης τους στο ΝΑΤΟ γιατί μπορεί τα Σκόπια να έχουν θερμό επεισόδιο με το Κόσοβο και να κληθούν οι Έλληνες να τους υπερασπιστούν (Δείτε την τοποθέτηση του στο βίντεο)