Έκοψε τη βασιλόπιτα η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο καφέ Beluga η κοπή βασιλόπιττας της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ. Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της νομαρχιακής Τάσος Κωστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα τρέχοντα πολιτικά θέματα καθώς στις μάχες των εκλογών που έχει να δώσει η οργάνωση το 2019.

Στα βασικά σημεία της ομιλίας του αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

«Ο στόχος της στάσης των κομμάτων ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ήταν διπλός:

1) Να ‘τελειώσουν’ το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα με τις ιδέες και την πολιτική της Αριστεράς.

2) Την επιστροφή τους στην εξουσία σταματώντας την κοινωνική πολιτική και δημιουργώντας ξανά μια κοινωνία μνημονίων και λιτότητας.

Για να το καταφέρουν, έριξαν κάτω τις μάσκες της όποιας κοινωνικής πολιτικής είχαν και φόρεσαν με περισσή ευκολία το πρόσωπο της ακροδεξιάς πολιτικής και της ξενοφοβίας, βλέποντας παντού εχθρούς που θα κατακτούσαν τα εδάφη της Ελλάδας. Με άκρατο κομματισμό, θυσίασαν σ’ αυτό τον βωμό, ακόμη και τα ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως το θέμα της ονομασίας της FYROM και της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μετά τον Αύγουστο και την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, καταρτίστηκε ένα οικονομικό πρόγραμμα που βάζει τις σταθερές βάσεις για την αυτοτελή οικονομική ανάπτυξη, με προγραμματισμό, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος . Κυρίως όμως, απαλλάσσοντας από τις αρνητικές δεσμεύσεις που είχαμε μέσα στα μνημόνια (Βλέπετε μείωση συντάξεων). Παρέχοντας μια θετική προοπτική στην καθημερινότητα των πολιτών, δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στον Έλληνα πολίτη. Θεσμοθετώντας μια σειρά από θετικά μέτρα όπως η μείωση των ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση του υποκατώτατου και του κατώτατου μισθού, οι 120 δόσεις σε εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

Μπροστά σ’ αυτόν τον καταιγισμό των θετικών μέτρων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προσπαθούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο ψάχνοντας πολιτικά αφηγήματα. Το μόνο όμως που κάνουν, είναι να ζητούν εκλογές και να σπέρνουν ψεύδη, μπας και περισώσουν την πολιτική τους παρουσία!!!

Σ’αυτή την απέλπιδα προσπάθειά τους, πιάστηκαν από το Μακεδονικό και την συμφωνία των Πρεσπών. Προσπαθούν με το προσωπείο του «πατριώτη» και του «υπερθνικισμού», να το εκμεταλλευτούν πολιτικά, όχι για το καλό της Πατρίδας μας, αλλά για να κερδίσουν πόντους και ψηφαλάκια! Σ’ αυτόν τον πόλεμο που άνοιξαν όμως, μας δείχνουν το πρόσωπο της ακροδεξιάς τους πολιτικής, χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων δεκαετιών, όπως να στέλνουν απειλητικά μηνύματα, να κολλούν αφίσες με απειλητικά προς τους βουλευτές ερωτήματα και να ετοιμάζουν συλλαλητήρια με άγνωστη οικονομική στήριξη, μέσα από περίεργες οργανώσεις...»

Σχετικά με τις εκλογικές μάχες του 2019, τόνισε:

«Η μάχη που θα δοθεί έχει 2 στρατόπεδα:

1) του νεοσυντηρητισμού, της επιστροφής στα παλιά, στη λιτότητα, στο κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, της έλλειψης της δημοκρατίας που εκφράζουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ και

2) του εκδημοκρατισμού της χώρας, του εκσυγχρονισμού, της δίκαιης ανάπτυξης, της ενίσχυσης της δημοκρατίας, της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, του δημοκρατικού μετώπου που σήμερα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη εκλογική χρονιά με τρεις εκλογικές μάχες, Δημοτικές εκλογές, Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Ο αγώνας είναι δύσκολος και απαιτεί την ανασυγκρότηση των δυνάμεων μας, απαιτεί τη δημιουργία πλατιών κοινωνικών μετώπων, απαιτεί ανοικτές συνεργασίες, ενάντια στη λαίλαπα της πολιτικής του νεοσυντηρητισμού και της ακροδεξιάς πολιτικής, ενάντια στο φασισμό , στον ξενοφοβισμό και στον ρατσισμό.

Η πολιτική των συνεργασιών, αν θέλουμε να σταθεροποιήσουμε την χώρα και να δυναμώσουμε τη δημοκρατία, είναι για μας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις που συντάσσονται στην πολιτική του εκδημοκρατισμού της χώρας και της κοινωνικής ευημερίας και αλληλεγγύης, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να βρουν την κοινή γλώσσα συνεννόησης, τον κοινό βηματισμό ώστε να έχουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα που θέλουμε.

Η αρχή των συνεργασιών έγινε με τη μάχη των δημοτικών εκλογών . Σε πολλούς δήμους της χώρας, όπως και στους δήμους του νομού μας έγινε πραγματικότητα, προχωρώντας δυνατά και αποφασιστικά».

Μαρκούλης: Παρασκευή η ‘πρώτη’ του συνδυασμού

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Αντώνης Μαρκούλης, επικεφαλής της παράταξης ‘Προτεραιότητα στον πολίτη’, που συνεργάζεται με την παράταξη ‘Πολίτες σε δράση’ που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στον προεκλογικό αγώνα και κάλεσε όλους να συμμετέχουν δυναμικά στην όλη πορεία. Ο κ. Μαρκούλης τέλος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους παρευρισκόμενους, στην πανηγυρική εκδήλωση της παράταξης στο ΑΙΓΕΣ, την Παρασκευή στις 9 το βράδυ.

Η βασιλόπιτα

Τη βασιλόπιττα έκοψε το αρχαιότερο μέλος της οργάνωσης Γαλίκας Γιάννης και το φλουρί κέρδισε η Β΄ Οργάνωση Μελών της Βέροιας.

Στη συνέχεια ακολούθησε τραγούδι και χορός από τα μέλη της οργάνωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης: οι βουλευτές Καρασαρλίδου Φρόσω και Αντωνίου Χρήστος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Χειμώνας, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Κορωνάς Θεόφιλος, οι δημ. Σύμβουλοι Βέροιας Παπαδίνα Πετρούλα, Κάκαρης Γιώργος και ο Στογιάννος Σωτήρης, ο πρόεδρος της ΚΑΘ Χαμπίδης Δημήτριος, η Διευθύντρια του καταστήματος του ΕΦΚΑ Βέροιας Σοφιανίδου Έφη, ο δ/ντης διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της ΔΕΗ Μποζίνης Στέργιος, ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου Τζελέπης Κώστας, ο πρόεδρος των επιπλοποιών Γεωργόπουλος Γιώργος και ο Βουλουτάκης Ζαχαρίας από το Επιμελητήριο.