Απάντηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας στον Αντιπεριφερειάρχη για την ΕΒΖ

Απάντηση στα όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ότι η Περιφέρεια δεν έχει σχέση με το κλείσιμο της ΕΒΖ ούτε ρωτήθηκε) εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Βέροιας και το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΖ. Η απάντηση αναφέρει:

"Κατ’ αρχήν να δηλώσουμε ότι δεν είναι ο σκοπός μας να μπούμε σε ένα γαϊτανάκι απαντήσεων και ανταπαντήσεων, αλλά οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη στη χθεσινή προεκλογική φιέστα – συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου “ότι το Εργατικό Κέντρο Βέροιας τα βάζει με την περιφέρεια και την αντιπεριφέρεια με αβάσιμες κατηγορίες, εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Εμείς δεν συμμετείχαμε στις συζητήσεις, ούτε και μας ρώτησαν”, νομίζουμε ότι αν δεν είναι ατυχείς, είναι τουλάχιστον αβάσιμες.

Από πότε το κλείσιμο, μετά από 70 χρόνια, ενός εργοστασίου και με ότι αυτό συνεπάγεται για μια σειρά δραστηριοτήτων είναι φωτοβολίδα εντυπωσιασμού; Από πότε τα ανώτερα συλλογικά όργανα, όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να ερωτηθούν για να συνεδριάσουν και να ασχοληθούν με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα του νομού;

Αλήθεια, ρωτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης για το αν γράφουν και τι (ΣΚΟΠΙΑ ή ΠΓΔΜ ή ΦΥΡΟΜ) οι πινακίδες στους δρόμους της Π.Ε. Ημαθίας; Και άραγε, πόσες τέτοιες υπάρχουν στους δρόμους μας; Αυτές, κατά την άποψη μας, είναι δηλώσεις που έχουν τα χαρακτηριστικά της φωτοβολίδας.

Αλήθεια, από πότε είναι βάσιμη η άποψη ότι θα έπρεπε τόσο η περιφέρεια όσο και αντιπεριφέρεια να κληθούν (από ποιόν;) για να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να σχεδιάσουν τη θέση και τη στάση τους σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως το κλείσιμο της Ε.Β.Ζ.;

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, τα συλλογικά όργανα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και οι εκφραστές τους είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Ευτυχώς, όμως, μάθαμε και από χθες είμαστε ήσυχοι ότι “θα βάλουν πλάτη” για τη νίκη της παράταξης τους λες και είχανε προσύσκεψη".