Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "IFT Beligrade" ο Κώστας Καλαϊτζίδης

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” συμμετέχει και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της περιοχής σε διεθνείς τουριστικές αγορές, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών και από τη Σερβία.

Στην έκθεση που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι, στο διάστημα από 21-24 Φεβρουαρίου 2019, η Ημαθία συμμετέχει μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσωπούμενη και με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, στο πλαίσιο υλοποίησης του αντίστοιχου σχεδιασμού για την τουριστική προβολή της περιοχής (αρχαιολογικοί χώροι, θρησκευτικά μνημεία, τοπική γαστρονομία, σύγχρονη ξενοδοχειακή υποδομή, πολιτισμός- εκδηλώσεις και τουριστικά ενδιαφέροντα 12 μήνες το χρόνο).

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή από tour operator όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Φέτος συμμετέχουν 1100 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες.

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ισχυροί είναι οι δεσμοί, θρησκευτικοί και ιστορικοί, που ενώνουν τις δύο χώρες. Τα τελευταία χρόνια, οι δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (με συνεχείς πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα) και άλλων τουριστικών φορέων της χώρας, έχουν τονώσει το τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία προς την Ελλάδα, με τον αριθμό των Σέρβων που επισκέφθηκαν τη χώρα μας να αγγίζει το ένα εκατομμύριο.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Ημαθίας στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019”, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε τα εξής:

“Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, συμμετέχει σε μια ακόμη γνωστή διεθνή έκθεση τουρισμού, όπως αυτή στο Βελιγράδι, υλοποιώντας τον εξωστρεφή σχεδιασμό που κάναμε για την τουριστική προβολή της. Η τουριστική προβολή της Ημαθίας ήταν εξαρχής στρατηγική επιλογή μας, την υλοποιούμε άριστα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και παράλληλα στεκόμαστε αξιόπιστα στο πλευρό των τοπικών φορέων τουρισμού και των αντίστοιχων επαγγελματικών κλάδων της περιοχής.

Ενισχύουν την προσπάθεια που κάνουμε και μας δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα, στην προσέλκυση επισκεπτών και στην τουριστική ανάπτυξη, οι υποδομές που υπάρχουν και η μοναδικότητα της Ημαθίας από ιστορική, θρησκευτική, πολιτιστική και φυσιολατρική άποψη. Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα της συλλογικής δουλειάς που γίνεται, έφεραν ήδη θετικό αποτέλεσμα, έτσι συνεχίζουμε κι έτσι θα εργαστούμε, συλλογικά, προγραμματισμένα και στο μέλλον.”