Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα εν όψει της Ημέρας της Γυναίκας: "Η Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι απλώς η αφορμή για άλλη μία ευχή και άλλη μια εκδήλωση. Είναι μία επέτειος που εξακολουθεί να υπενθυμίζει πως ο δρόμος προς την ισότητα μεταξύ των φύλων είναι ακόμη μακρύς. Και σε ένα τέτοιο πλαίσιο, σε έναν τόπο όπως η Ημαθία, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, οφείλουμε να κάνουμε ειδική αναφορά στη γυναίκα αγρότισσα, στη γυναίκα του επιχειρείν, στην εργαζόμενη αλλά και στην άνεργη γυναίκα της ελληνικής περιφέρειας και της ελληνικής υπαίθρου. Όπως και στη μάνα, στη σύντροφο, στη σύζυγο, στην κόρη, στην έφηβη και στη νέα γυναίκα, στη γυναίκα που κρατά ενωμένη την οικογένειά της, την ώρα που η κοινωνία διαλύεται, στην ελληνίδα γυναίκα που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου μέσα στην κοινωνία και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις γυναικών.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και σε άλλες πολλές, οι διεκδικήσεις των γυναικών σε όλο τον κόσμο είναι κοινές και αφορούν την εξάλειψη των διακρίσεων και των αποκλεισμών που συνδέονται με το φύλο τους, αλλά και την εξάλειψη των αποκλεισμών στην καθημερινότητα, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην ιδιωτική ζωή τους.

Με την ελπίδα κάθε ημέρα να είναι και ένα βήμα υπέρ της Ισότητας κι εμείς ως Περιφερειακή Δομή στοχεύουμε σε μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική αυτής της κατεύθυνσης, που δεν βασίζεται μόνο στη διανομή κοινωνικών διευκολύνσεων αλλά και στη δημιουργία ίσων ευκαιριών σε κάθε δράση μας και σε κάθε πρωτοβουλία μας. Τα δικαιώματα των γυναικών στο σύνολό τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Αυτό είναι το μήνυμα, αυτό παραμένει συνεχής στόχος μας".