Tον πρότυπο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κουλούρας «Απόλλων» επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Μπρουσκέλης

Tον πρότυπο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κουλούρας «Απόλλων», στο πλαίσιο μιας σειράς προγραμματισμένων θεματικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις του νομού, επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Μπρουσκέλης. 

Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη, ο κ. Μπρουσκέλης αναφέρει: "Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Απόλλων» είναι ένα «στοίχημα» που μπήκε εδώ και αρκετά χρόνια, και κρίνοντας από τα αποτελέσματα που μου παρουσίασε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιώργος Νεστορόπουλος, έχει κερδηθεί και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες που είχαν θέσει οι συνεταιριστές στην αρχή αυτής της προσπάθειας.

Χωρίς δανεισμό, σε μια εποχή που η ρευστότητα είναι περιορισμένη, καταφέρνουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις στην ώρα τους, και να κάνουν επενδύσεις σε υποδομές, δίνοντας κάθε χρόνο, νέα υπεραξία στα ντόπια προϊόντα. Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτής της προσπάθειας, η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη προσπάθεια που έπρεπε να καταβάλουν, ήταν να ξηλώσουν στην πραγματικότητα όλες εκείνες τις παθογένειες που κυριαρχούσαν στο προηγούμενο καθεστώς των συνεταιρισμών και να βάλουν την επιχείρηση σε νέες βάσεις.

Προσπάθειες όμως όπως αυτή του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Απόλλων», αλλά και άλλες συνεταιριστικές επιτυχημένες προσπάθειες, για να συνεχίσουν να υφίστανται και να είναι παραγωγικές και ανταγωνιστικές, χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία και όχι εμπόδια. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παρεμβαίνουμε στην εξέλιξη τέτοιων προσπαθειών που δίνουν δουλειά σε δεκάδες οικογένειες, αλλά πρέπει να τις διευκολύνουμε να προχωρήσουν και να αναπτυχθούν.

Προσωπική μου δέσμευση είναι να αναδείξω την αξία τέτοιων προσπαθειών και να αγωνιστούμε μαζί με μια σειρά από προτάσεις, όπως την επιδότηση της μεταφοράς των προϊόντων από συνεταιρισμούς -όπως κάνει η Τουρκία- αλλά και την εκπροσώπηση και προώθηση των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές.

Αυτές οι διευκολύνσεις μπορούν να δώσουν νέα ώθηση και νέα κίνητρα και στους συνεταιριστές αλλά και στους παραγωγούς, αφού θα ξέρουν ότι τα προϊόντα τους – ειδικά τα ευαίσθητα – δεν θα περιμένουν στο χωράφι με την αγωνία να πουληθούν και σε ποια τιμή, καθιστώντας στην πραγματικότητα έρμαια των τυχοδιωκτών εμπόρων, όπως έχουμε δει να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια".