Ευχολόγια από ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ αντί θέσεων για το κλείσιμο της "Δέλτα"

Γράφει ο Νίκος Μπρουσκέλης

Το κλείσιμο της μονάδας επεξεργασίας γάλακτος της εταιρίας “Δέλτα” στο Πλατύ καταδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η αποβιομηχάνιση της περιοχής μας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός για την αναστροφή του οποίου, έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες, ώστε να μην υπάρξει συνέχεια και με άλλες μονάδες παραγωγής.

Μια μονάδα που ήταν σε συνεχή λειτουργία για 45 χρόνια, έκλεισε. Αφήνοντας στο δρόμο 76 εργαζομένους, οι οποίοι – σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Αθήνα κι αν όλα πάνε καλά – θα ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της εταιρίας που είναι ιδιοκτήτρια της συγκεκριμένης μονάδα παραγωγής.

Η βιομηχανική παραγωγή στην περιοχή μας, στην οποία κάποτε υπήρχαν πολλές μικρές και ορισμένες μεγάλες βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες (τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και σε επίπεδο απασχόλησης εργαζομένων), μέρα με τη μέρα συρρικνώνεται, με κίνδυνο σε λίγα χρόνια να μην υπάρχει. Η μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων είτε θα μεταφερθεί στο εξωτερικό είτε θα μεταφερθεί (στην καλύτερη περίπτωση) σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε στο πλαίσιο των Μνημονίων που υπέγραψε και τα οποία θα κρατάνε τη χώρα δέσμια των “δανειστών” για δεκάδες ακόμη χρόνια, να υλοποιήσει αναπτυξιακά προγράμματα και πολιτικές που θα διασφαλίζουν σε πρώτη φάση την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής μας καθώς και τη λειτουργία των μεταποιητικών επιχειρήσεων που έχουν απομείνει και στη συνέχεια, σε δεύτερη φάση, τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στη θέση αυτών που έχουν κλείσει. Αλλά και η επελαυνουσα ΝΔ ούτε κουβέντα για το ζήτημα.

Η δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις, η μείωση του κόστους δανεισμού, η μείωση της φορολογίας και η κρατική παρέμβαση όπου αυτό είναι απαραίτητο είναι μονόδρομος.
Αλλιώς η μονάδα που κλείνει στις 10 Ιουνίου δεν θα είναι η μόνη και εκ των πραγμάτων θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Η Ημαθία δεν αντέχει άλλο και οι συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας το μόνο που κάνουν είναι να σιωπούν για τα γεγονότα που αποδεικνύουν τις λανθασμένες – δήθεν φιλολαϊκές – πολιτικές τους και να μοιράζουν αριστερά και δεξιά υποσχέσεις και ευχολόγια.

Νίκος Μπρουσκέλης
Υπ. βουλευτής Ημαθίας Κίνημα Αλλαγής