Πάνος Ρήγας από την Βέροια: "Το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί" (φωτογραφίες, βίντεο)

Του; άξονες πολιτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εθνικές εκλογές, παρουσίασε σε ομιλία στην Βέροια ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας. Παράλληλα, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να ανατραπεί (δείτε την ομιλία στην Ελιά στο παρακάτω βίντεο). 

Συγκεκριμένα ανέφερε τους παρακάτω τέσσερις άξονες:

1 Συνέχιση της αναπτυξιακή πορείας της χώρας με αύξηση των επενδύσεων

2 Συνέχιση της στήριξης του κοινωνικού κράτους και στήριξη του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος που είναι βιώσιμο μέχρι το 2060

3 Μέτρα για την ανόρθωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

4 Εμβάθυνση της δημοκρατίας με αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης

Αναφορικά με το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, ο κ. Ρήγας είπε ότι είναι το ποιος θα πάει μπροστά την χώρα από εδώ και πέρα και αν διατηρηθούν όσα επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα. "Η προσπάθεια έγινε με ειλικρίνεια και χωρίς να προδώσουμε το λαό. Όλοι περάσαμε δύσκολα" σχολίασε ο κ Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας είπε ακόμη ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν είναι ικανοποιητικό αλλά μπορεί να ανατραπεί και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν πρόλαβαν να αποδώσουν.

Επίσης μίλησε για τα επιτεύγματα στην οικονομία και πρόσθεσε ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί ένα αφήγημα σαν να παίζει.... Κασέτα και χωρίς να έχει περιεχόμενο.

"Το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί. Είναι στο DNA της αριστεράς οι ανατροπές. Πρέπει όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας" σημείωσε.

Απαντώντας λίγο νωρίτερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών υπηρέτησε το εθνικό συμφέρον και την ασφάλεια της χώρας.

Για την αποτίμηση του αποτελέσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι θα γίνει από τις τοπικές οργανώσεις ενώ για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές σημείωσε ότι έχουν γίνει οι προτάσεις και το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά τα ονόματα που θα είναι αποδεκτά στην κοινωνία.

Σε ερώτηση γιατί επιλέχθηκε η προσφυγή στις κάλπες νωρίτερα, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να υπάρχει κλίμα αμφισβήτησης μετά την ήττα στις ευρωεκλογές και γι αυτό επιλέχθηκε η επιβεβαίωση του ελληνικού λαού.

Σε ερώτηση για το κλείσιμο της ΔΕΛΤΑ απάντησε ότι δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. "Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με μακρά πορεία πρέπει να κρατηθούν. Δεν ήταν εύκολο να κρατηθούν όλες" σημείωσε.

Το βίντεο από τις δηλώσεις στα ΜΜΕ

{jlex}flickr:72157708958481556{/jlex}